ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ACTHIB SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Acest produs este un vaccin pentru imunizarea activa a copiilor impotriva infectiilor invazive produse de Haemophilus influenzae tip b, incepand cu varsta de 2 luni. Infectiile invazive date de Haemophilus influenzae tip b pot avea mai multe expresii clinice: Meningita - 2/3 din totalul cazurilor de infectii invazive sunt produse de Haemophilus influenzae tip b. Aceste meningite reprezinta jumatate din cazurile de meningite purulente ale copilului sub varsta de 5 ani; epiglotita; septicemie; pneumonie; pericardita; osteomielita; artrita; celulita. Nu asigura protectie fata de infectiile invazive produse de alte tipuri de Haemophilus influenzae si nici fata de alti germeni care au ca expresie clinica meningita! in nici un caz proteina tetanica continuta in acest vaccin nu inlocuieste vaccinarea antitetanica.

Contraindicatii
Boli acute febrile, boli acute sau cronice in curs de evolutie, hipersensibilitate la unul din constituentii vaccinului si, in particular, hipersensibilitate la proteina tetanica.

Precautii
Ca si pentru orice alt vaccin nu este recomandat a se administra copiilor cu febra sau alte boli acute. Daca Act - HIB se administreaza simultan cu alte vaccinuri (rujeola, rubeola, oreion), acestea se vor injecta in zone anatomice diferite. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Reactii adverse
Nu au fost observate reactii deosebite, locale sau generale, la acest vaccin.

Compozitie
Ingrediente active (per doza): doza injectabila contine 10 mg de polizaharid capsular de Haemophilus influenzae tip b conjugat cu proteina tetanica. Excipienti (per doza): trometamol 0,6 mg/doza, zaharoza 42,5 mg/doza. Diluent: Doza unica: NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s 0,5 ml. Doza multipla: formol 12,5 mg, 2-fenoxietanol 2,5 ml, NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s. 0,5 ml.

Actiune
Vaccin conjugat impotriva Haemophilus influenzae tip b.

Administrare
Se administreaza de preferinta intramuscular dar si subcutanat. Locul de injectare se alege in functie de varsta.
Varsta cuprinsa intre 2 luni si 2 ani: fata anterolaterala a coapsei (in treimea medie); varsta cuprinsa intre 2 ani si 5 ani: regiunea deltoidiana.
Doza recomandata pentru vaccinare este de 0,5 ml, iar schema de vaccinare depinde de varsta copilului, dupa cum urmeaza:
intre 2 - 6 luni: 3 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 - 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 3-a doza;
intre 6 luni - 1 an: 2 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 - 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 2-a doza;
intre 1 an - 5 ani: 1 doza a 0,5 ml, fara rapel. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

ACTHIB, SOLUTIE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate