ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALLERGODIL TABS COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Ca tratament simptomatic in rinite alergice sezoniere (guturaiul de fan) si in rinite alergice permanente.

Contraindicatii
Allergodil comprimate nu se administreaza in caz de hipersensibilitate cunoscuta la substanta activa si la copii sub 6 ani.

Precautii
Sarcina si alaptare: Conform conceptiei actuale referitoare la consumul de medicamente, Allergodil comprimate nu este indicat in primul trimestru de sarcina, desi in experimentele efectuate pe animale nu s-a evidentiat o actiune embriotoxica. Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta terapeutica, Allergodil comprimate nu este indicat in perioada de alaptare.Recomandari pentru participantii la traficul rutier: Allergodil comprimate poate modifica reactivitatea astfel incat sa influenteze capacitatea de participare activa la traficul rutier sau de manuire a utilajelor de precizie, chiar in cazul unei dozari precise.

Reactii adverse
Ocazional s-a semnalat oboseala, somnolenta, uscaciunea gurii. De regula aceste simptome sunt usoare si pot disparea pe parcursul tratamentului. Uneori poate fi resimtit gustul amar caracteristic substantei active. Rar s-a constatat cresterea valorilor enzimelor hepatice, iar in cazuri izolate reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate).

Compozitie
1 comprimat filmat contine: 2,2 mg clorhidrat de azelastina (echivalentul a 2,0 mg azelastina baza). Excipienti: lactoza 1 HO, celuloza microcristalina, talc, dioxid de siliciu cu dispersie inalta, stearat de magneziu, dioxid de titan, carmeloza sodica, dimeticon - dioxid de siliciu 19: 1, polisorbat 80, macrogol 6000, colorant E 172, poli(etilacrilat, metilmetacrilat) 70: 30 copo-limerizat, GM medie: 800 000.

Administrare
Daca nu se prescrie altfel, Allergodil comprimate se administreaza la adulti, tineri si copii peste 6 ani dupa urmatoarea schema de dozare: de 2 ori pe zi cate un comprimat (dimineata si seara). La pacientii peste 65 de ani se recomanda la inceputul tratamentului un comprimat filmat de Allergodil o data pe zi. Dupa sfatul medicului doza poate fi crescuta dupa 10 pana la 14 zile in functie de tabloul clinic (daca nu s-a obtinut un efect terapeutic sau acesta este insuficient si toleranta buna). Nu exista suficienta experienta terapeutica la pacientii cu insuficienta renala si hepatica. Ca si la pacientii varstnici se recomanda inceperea tratamentului cu un comprimat filmat zilnic iar cresterea dozei sa fie orientata dupa tabloul clinic. Comprimatele filmate se administreaza inainte de masa cu suficient lichid, de preferinta apa. Perioada de administrare nu este limitata.

ALLERGODIL TABS, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate