ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASPEGIC FLACOANE INJECTABILE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Algii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice.

Contraindicatii
Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice. Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Precautii
Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin. Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual.Sarcina: Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Reactii adverse
La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrar

Compozitie
Pulbere: Acetilsalicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetilsalicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: Apa pentru preparat injectabil.

Administrare
Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita. Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane. Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi.

ASPEGIC, FLACOANE INJECTABILE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate