ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASPIRIN PLUS C COMPRIMATE EFERVESCENTE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: In cefalee usoara sau medie, febra , raceli . Atentie Aspirin Plus C nu trebuie administrat timp indelungat sau in doze ridicate fara avizul medicului.

La copii si tineri care prezinta afectiuni insotite de febra , Aspirin Plus C se administreaza numai la recomandarea medicului din cauza posibilei aparitii a sindromului Reye si numai atunci cand alte metode nu au avut efecte binefacatoare.

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 10 si 20 comprimate efervescente, 1 comprimat efervescent continand: acid acetilsalicilic 400 mg; acid ascorbic 240 mg. Componente neactive esentiale: hidrogenocitrat de sodiu .

Actiune terapeutica: Aspirin Plus C actioneaza ca un antiinflamator nesteroidian, antipiretic , analgezic , antiagregant plachetar.

Contraindicatii: Se interzice administrarea medicamentului Aspirin Plus C cand exista un risc crescut la hemoragii.

Aspirin Plus C se administreaza numai la recomandarea medicului: in cazul terapiei simultane cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina ), in insuficienta glucozo-6-fosfatdehidrogenazei, in astm sau alergie la salicilati, cu alte medicamente antiinflamatoare respectiv antireumatice si alte substante alergizante, la pacienti cu tulburari gastro-duodenale cronice, insuficienta renala , in timpul sarcinii, in special in ultimele trei luni.

Precautii: Pacientii care sufera de astm , alergie la polen , vegetatii adenoidiene sau infectii cronice ale aparatului respirator insotite de tulburari asemanatoare cu alergia la polen , cat si pacientii hipersensibili la analgezice si antireumatice risca in cazul administrarii de Aspirin Plus C declansarea unor crize de astm ( astm de intoleranta la analgezice). Acestor bolnavi li se administreaza Aspirin Plus C numai la sfatul medicului. Acelasi lucru este valabil si pentru bolnavii hipersensibili fata de alte substante ce le provoaca reactii alergice cum ar fi eruptiile cutanate , pruritul sau urticaria febrila . Tratamentul in timpul sarcinii se face numai cu avizul medicului. La administrarea regulata in timpul alaptarii trebuie luata in consideratie intreruperea alaptarii. La copii si tineri cu boli febrile, Aspirin Plus C se administreaza numai la sfatul medicului si numai atunci cand alte metode nu au avut efectul scontat. Daca aceste imbolnaviri sunt insotite de vome prelungite, acestea pot fi simptome ale sindromului Reye, un sindrom extrem de rar, dar care ameninta adeseori viata, necesitand de urgenta o ingrijire medicala.

Reactii adverse: Rar: reactii de hipersensibilitate ( bronhospasm , eruptii cutanate ); foarte rar: tulburari gastrice, hemoragii gastro- intestinale , scaderea trombocitelor (trombocitopenie ). Atentie La administrarea frecventa si prelungita, in cazuri rare , poate aparea o hemoragie gastrica grava. La aparitia scaunelor negre trebuie consultat imediat medicul. In cazuri exceptionale, la o administrare indelungata, se poate instala o anemie prin microhemoragii digestive. Supradozarea poate cauza la copii si varstnici ameteli si tinitus . In aceste cazuri pacientii se pot adresa medicului. La depasirea dozelor poate creste valoarea transaminazelor.

Interactiuni cu alte medicamente: Se potenteaza: efectul medicamentelor anticoagulante (de exemplu derivati ai cumarinei, heparina ); riscul hemoragiilor gastrointestinale la administrarea simultana a cortizonului; actiunea efectelor adverse a tuturor medicamentelor antireumatice nesteroidiene; efectul medicamentelor hipoglicemiante (sulfonilureice ); actiunea nedorita a metotrexatului. Scade efectul spironolactonei, al furosemidului, medicamente care favorizeaza eliminarea acidului uric in cazul gutei.

Comprimatele efervescente se dizolva complet in apa.

Valabilitate: Aspirin Plus C nu se va administra dupa expirarea perioadei de valabilitate.

Conditii de depozitare: A se depozita la temperaturi ce nu depasesc 25 grade Celsius. A nu se lasa medicamentele la indemana copiilor .

Informatii suplimentare despre Aspirin Plus C: Durerile de cap pot fi ameliorate si fara medicamente, prin miscarea in aer curat, gimnastica de destindere sau alte metode. Examinati posibilitatile sus mentionate inainte de a recurge la administrarea unui analgezic . Aspirin Plus C este un medicament recunoscut in intreaga lume ca fiind usor de suportat. Aspirin Plus C contine numai o singura substanta activa analgezica - acid acetilsalicilic, avand in plus multa vitamina C.

Principalele substante care declanseaza si amplifica in organism starea de 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere sunt prostaglandinele. Acidul acetilsalicilic inhiba formarea excesiva de prostaglandine, scazand astfel sensibilitatea la 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere . Vitamina C nu poate fi sintetizata in organism, deci trebuie administrata odata cu hrana. In multe situatii necesarul de vitamina C este crescut, precum in cazul infectiilor, al fumatului, intr-o alimentatie unilaterala (regim), in timpul unui efort fizic sau psihic, la varste inaintate. Prin adaugarea substantelor alcaline efervescente, se obtine o dizolvare instantanee si completa a Aspirin Plus C in apa, precum si o buna toleranta gastrica. Substantele active se absorb usor, ajungand rapid in circuitul sanguin . Capacitatea de reactie - importanta pentru conducatorii auto - nu este influentata de administrarea medicamentului Aspirin Plus C.
Producator: Bayer AG








ASPIRIN PLUS C, comprimate efervescente - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate