ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BRICANYL AEROSOL < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Astm bronsic. Bronsita cronica, emfizem sau alte afectiuni pulmonare in care bronhospasmul constituie un factor agravant.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente.

Precautii:
Se va verifica periodic tehnica de inhalare a pacientului si se va ajusta doza optima de Bricanyl pentru fiecare nebulizator. Daca dozele recomandate, eficiente anterior, nu mai realizeaza aceeasi ameliorare simptomatica, pacientul se va adresa medicului cat de curand posibil, deoarece acesta poate fi semnul unei agravari a astmului. Inhalarea repetata de beta-2-agonisti nu trebuie sa intarzie reevaluarea tratamentului astmatic. Ca in cazul tuturor beta-2-agonistilor, se recomanda administrarea cu precautie la pacientii cu tireotoxicoza sau cu tulburari cardiovasculare severe, cum ar fi boala ischemica, tahiaritmii sau insuficienta cardiaca severa.
La pacientii astmatici cu diabet concomitent se recomanda teste suplimentare ale glicemiei la inceperea tratamentului cu Bricanyl, datorita riscului de hiperglicemie prin beta-2-agonisti. in cadrul tratamentului cu beta-2-agonisti poate aparea hipokaliemie accentuata. Astfel, se recomanda atentie in cazul astmului acut sever deoarece acest risc poate fi accentuat de hipoxie. Efectul hipokaliemiant poate fi potentat si de administrarea concomitenta a altor medicamente (a se vedea Interactiuni medicamentoase). in aceste situatii se vor monitoriza nivelurile de potasiu seric.
Sarcina si alaptare: Nu s-au observat efecte teratogene la oameni sau la animale. Totusi, se recomanda administrarea atenta in primul trimestru de sarcina. Terbutalina trece in laptele matern, insa influenta asupra copilului este putin probabila in limitele dozelor terapeutice. in situatia in care mama a urmat tratament cu beta-2-agonisti, s-au raportat cazuri de hipoglicemie tranzitorie la nou-nascutii inainte de termen.
Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a manevra utilaje: Bricanyl nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a manevra masini.

Reactii adverse:
In limitele dozelor recomandate, frecventa rectiilor adverse este scazuta. Este putin probabil ca terbutalina administrata pe cale inhalatorie, in dozele recomandate sa determine reactii adverse sistemice semnificative, deoarece in circulatia sistemica nu sunt atinse concentratii farmacologic active ale medicamentului. Reactiile adverse observate, de exemplu tremor, cefalee, crampe musculo-tonice sau palpitatii, sunt caracteristice tuturor aminelor simpatomimetice. Daca totusi aceste efecte au aparut, majoritatea au fost spontan reversibile in primele 1-2 saptamani de tratament. Pot aparea urticarie si exantem. S-au observat tulburari de somn si tulburari comportamentale, cum ar fi agitatie, hiperactivitate sau stare de neliniste. Rar s-au produs cazuri de bronhospasm printr-un mecanism necunoscut.

Compozitie:
1 ml contine 2,5 mg terbutalina sulfat. Excipienti: Sodium clorid, edetat disodic, acid clorhidric, apa.

Administrare:
Initial, este de preferat ca bronhodilatatoarele inhalatorii sa fie administrate la nevoie si nu ca terapie cronica. Bricanyl solutia pentru nebulizare se va administra cu nebulizator "cu sau fara respiratie asistata" in afectiunile acute sau subacute cand sistemele inhalatorii conventionale s-au dovedit a fi ineficiente, sau in tratamentul de intretinere a bolilor bronho-obstructive severe. Dozele se vor stabili individual. Greutatea cor-porala > 20 kg: se vor inhala 5 mg (1 unitate cu doza unica, 2 ml) de 4 ori in 24 ore. Greutate corporala < 20 kg: se vor inhala 2,5 mg (1/2 unitate cu doza unica, 1 ml) de 4 ori in 24 ore. Daca nu s-a inhalat intreaga doza, aceasta poate ramane in nebulizator timp de 24 ore.

BRICANYL, AEROSOL - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate