ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CARBONAT DE LITIU COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Stari de excitatie in manie sau hipomanie ; profilactic, in psihozele ciclice maniaco- depresive ; in asociatie cu un neuroleptic, in accesele de manie violente, cu agitatie marcata, in schizofrenia cu tulburari afective, in psihozele delirante rebele.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand carbonat de litiu 250 mg (flac. cu 20 buc.).

Actiune terapeutica: Litiul are efecte psihotrope caracteristice la bolnavii cu psihoza maniacala: atenueaza tulburarile afective (dispozitie expansiva, euforia) si secundar, starea de agitatie si ideile delirante; previne recaderile la bolnavii cu psihoze afective bipolare.

Mod de administrare: In accesul de manie, in prima zi 2-3 comprimate sau 500-750 mg (fractionat la mese), a 2-a si a 3-a zi 3-4 comprimate, apoi doze care sa mentina litemia optimala; in starile maniacale subacute sau profilactic 1/2 comprimat in prima si a doua zi (seara), 1 comprimat a 3-a si a 4-a zi (cate 1/2 comprimat dimineata si seara), apoi in functie de litemie. Sangele pentru litemie se recolteaza dimineata, inaintea administrarii medicamentului; la valori serice de 0,7-1 mEq/l se mentine aceeasi doza , valori sub 0,7 mEq/l necesita marirea dozei, valori mai mari de 1 mEq/l necesita scaderea dozei; controlul se face in a 3-a si a 7-a zi de tratament, apoi o data la 2 saptamani, eventual mai rar.

Reactii adverse: La inceputul tratamentului pot aparea fenomene toxice majore, trecatoare: greata, voma, diaree , slabiciune, retentie hidrosalina; uneori, in timpul tratamentului cronic, pot surveni: gusa, rareori cu fenomene de hipotiroidism (reversibile la oprirea medicatiei), diabet insipid nefrogen cu poliurie si sete, tremor fin si oboseala musculara , leucocitoza, eruptii psoriaziforme. Inaintea inceperii tratamentului este necesara investigarea aparatului cardio -vascular, a functiei renale, a functiei tiroidei. Atentie la valori ale litiului seric apropiate de 2 mEq/l pot aparea fenomene toxice acute grave.

Contraindicatii: Insuficienta renala , hipertensiune arteriala ; insuficienta cardiaca, aritmiile cardiace , cardiopatia ischemica, boala Addison, hipotiroidismul netratat contraindica litiul; nu se administreaza in timpul sarcinii (risc de malformatii cardio - vasculare sau deprimare centrala, hipotonie, gusa la nou-nascut). In cursul tratamentului nu se administreaza diure tice saluretice (nefrix, furosemid etc.), deoarece deficitul de sodiu determina retinerea litiului in organism, cu risc toxic sporit; eventualele pierderi de sodiu prin diaree sau sudoratie excesive impun suplimentarea sarii in alimentatie ; litiul nu poate fi folosit la bolnavii obligati la dieta hiposodata. Antiinflamatoriile nesteroidiene cresc litemia, acetazolamida micsoreaza efectul litiului, asocierea cu preparate iodate mareste riscul afectarii tiroidei. Tratamentul cu litiu nu se poate face decat daca exista posibilitatea monitorizarii concentratiei serice.

Producator: Terapia S.A.

NOTA! Acest produs nu mai este pe piata.








CARBONAT DE LITIU, comprimate - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate