ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CEVINOLON COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Afectiunile pielii si ale mucoaselor cauzate de Herpes-simplex virusuri (inclusiv pentru pacientii imunodepresati); tratamentul infectiilor cu Herpes zoster, varicela.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la acest medicament.

Reactii adverse:
Pot apare in cursul tratementului cresteri temporare ale acidului uric, creatininei si a unor enzime hepatice.

Precautii:
La pacientii cu functie renala alterata (clearance-ul creatininei sub 10 ml/min.) este recomandata o doza de 200 mg, la fiecare 12 ore. In multe studii efectuate in vivo si in vitro, efectul mutagen al aciclovirului nu a fost demonstrat.
Interactiuni medicamentoase: Probenecidul creste timpul de injumatatire al aciclovirului. Medicamente cu efecte la nivel renal pot interfera farmacocinetica aciclovirului. In general, in urma experimentelor clinice nu s-au evidentiat interactiuni medicamentoase importante intre aciclovir si alte medicamente.

Compozitie:
1 comprimat contine: Aciclovir 200 mg. Excipienti q.s.

Actiune:
Antiviral. Cevinolon este un antiviral cu o activitate puternic inhibitorie in vitro impotriva virusului Herpes-simplex de tip I si II. Actioneaza ca inhibitor al ADN-polimerazei virale prin inhibarea cresterii virusului fara sa afecteze functionarea fiziologica normala a celulei umane. Forma activa a medicamentului este cea de aciclovir-trifosfat. In cazul administrarii per os a unei doze uzuale de Cevinolon, aproximativ 20% din medicament este absorbit la nivel intestinal. Timpul de injumatatire al medicamentului la pacientii cu functie renala normala este de 3 ore, iar la pacientii care prezinta anurie este in jur de 24 ore.

Mod de administrare:
In infectii cu Herpes zoster: Adulti: 800 mg, de 5 ori pe zi (la 4 ore) timp de 7 zile. Tratamentul se intrerupe in cursul noptii. La pacientii cu imunosupresie sau la cei cu absorbtie intestinala scazuta este preferabila administrarea I.V. Tratamentul trebuie inceput cat mai precoce. In cazul reaparitiei infectiilor, tratamentul trebuie repetat. Copii: imunosupresati cu varsta de peste 2 ani se recomanda aceleasi doze ca si la adulti; imunosupresati cu varsta sub 2 ani, doza este jumatate din cea pentru adulti. Pacientii cu functie renala grav alterata: 800 mg de 2 ori/zi (la 12 ore). Pacientii cu functie renala moderat alterata: 800 mg de 3-4 ori/zi (la 6-8 ore). In infectii cu Herpes-simplex: Adulti: 200 mg aciclovir de 5 ori pe zi (la 4 ore) timp de 5 zile. Tratamentul se intrerupe in cursul noptii. La pacientii imunosupresati, precum si la cei cu absorbtie intestinala scazuta, doza poate fi crescuta cu 400 mg/zi. Tratamentul trebuie inceput cat mai precoce. In cazul reaparitiei infectiilor, tratamentul trebuie repetat. Supresia infectiei cu Herpes-simplex: Pacienti imunosupresati: 200 mg, aciclovir de 4 ori pe zi (la 6 ore) sau 400 mg aciclovir de 2 ori pe zi (la 12 ore). Tratamentul trebuie oprit gradual in 6-12 luni pentru a observa eventualele schimbari in evolutia infectiei. Prevenirea infectiei cu Herpes-simplex: pacienti imunosupresati: 200 mg, aciclovir de 4 ori pe zi (la 6 ore). La persoanele cu imunosupresii puternice precum si in cazurile de absorbtie intestinala redusa, doza trebuie dublata sau trebuie trecut la tratamentul i.v.

CEVINOLON, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate