ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

COPPER T 380 A STERILET < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Produs anticonceptional care previne aparitia unei sarcini nedorite. Siguranta contraceptiva este mai mica decât a produselor care inhiba ovulatia. Se recomanda femeilor care nu doresc sau nu tolereaza contraceptive hormonale.

Contraindicatii:
Sarcina, afectiuni maligne în sfera genitala, boli inflamatorii pelviene acute, modificari anatomice congenitale sau dobândite ale uterului sau canalului cervical , endometrioza, sângerari genitale de origine neprecizata, afectiuni generale care pot produce bacteriemie, afectiuni asociate cu aparare imunitara deficitara, boala Wilson, alergie la cupru , antecedente de sarcina extrauterina. Beneficiul inserarii DIU trebuie cântarit cu grija fata de riscuri posibile în cazul unui uter cicatriceal .

Reactii adverse:
La început poate determina dureri în abdomenul inferior care dispar de obicei. Foarte rar la inserare sau extragere poate aparea o scurta pierdere de cunostinta sau bradicardie. Sângerarea menstruala poate fi mai abundenta sau cu o durata mai mare si uneori dureroasa, putând determina o anemie feripriva . Infectiile pelviene apar mai frecvent la femeile cu DIU decât la celelalte femei. Au fost descrise si cazuri foarte rare de alergie la cupru . Note speciale: Femeia va fi instruita ca la intervale de timp stabilite anterior (de regula dupa ciclu) sa controleze existenta firelor de DIU în vagin . În cazul aparitiei chiar a unor simptome discrete de inflamatie locala este necesara o terapie cu antibiotice. Cazurile importante vor necesita extragerea DIU. La 1, 3, 6 si 12 luni dupa insertie si apoi în fiecare an se va efectua un examen ginecologic. Instructiunile de montare se afla în literatura de specialitate.

Producator: Schering AG
COPPER T 380 A, sterilet - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate