ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

DEXAMETHASONE CU NEOMICIN SOLUTIE OFTALMICA < Medicamente care incep cu litera D < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Afectiuni oculare -Afectiuni ale polului anterior al ochiului complicate cu infectii cu germeni sensibili la neomicina: keratite superficiale; keratite profunde; herpes zoster oftalmic (a nu se utiliza in Herpes simplex); conjunctivite (alergice, catarale) si iridociclite nepurulente; irite; ulceratii marginale recidivate; leziuni corneene; alergii palpebrale; blefarite catarale, nepurulente si alergice; terapie antiinflamatorie postoperator. Prin atenuarea leziunilor inflamatorii din uveitele anterioare, glaucomul secundar uveitelor poate fi controlat indirect prin administrarea colirului oftalmic. Tratamentul nu va fi prelungit in mod nejustificat si in acest timp presiunea intraoculara va fi tinuta sub observatie.
Afectiuni otice-  Afectiuni ale conductului auditiv extern cand sunt complicate cu suprainfectii cu germeni sensibili la neomicina. Este de asemenea indicat in tratamentul local al neurodermatitei, dermatitei seboreice, eczemei si otitei externe (daca timpanul este intact).

Contraindicatii:
Infectii oftalmice cu microbacterii, viroze ca: varicela, herpes simplex incipient si stadiile acute incipiente ale majoritatii afectiunilor virale corneene si conjunctivale; infectii acute purulente ale conjunctivei si pleoapelor produse de germeni rezistenti la neomicina; daca se suspecteaza infectii fungice oftalmice sau auriculare, perforari ale timpanului sau la pacientii cu antecedente de sensibilizare la oricare dintre componentele solutiei; utilizarea acestei combinatii este in general contraindicata dupa extragerea unui corp strain corneean.

Precautii:
Ca toti corticosteroizii, Dexamethazona poate masca, activa sau intensifica infectiile. Daca raspunsul la acest tratament nu este prompt, se va intrerupe administrarea pana cand infectiile pot fi oprite adecvat prin alte masuri. Fiecare substanta poate sa produca ocazional sensibilitate cutanata, iar daca se observa reactii ce pot indica o astfel de sensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt. Ca si la alti corticosteroizi, cresterea tensiunii intraoculare poate urma unui tratament prelungit (1-2 saptamani sau mai mult) cu dexamethazona local; deoarece cresterea tensiunii intraoculare poate conduce la pierderea vederii, administrarea locala a dexamethazonei trebuie facuta numai sub control tonometric adecvat, in special la pacientii cunoscuti cu glaucom actual sau in antecedente.Sarcina si alaptare: Siguranta unui tratament local cu steroizi, intensiv sau prelungit nu este certa.

Reactii adverse:
Daca apar simptome neobisnuite se va consulta imediat medicul.

Compozitie:
1 ml solutie oftalmica si auriculara contine: Dexamethazona Phosphate (sare de sodiu) 1 mg. Neomicina (sare de sulfat) 3,5 mg

Actiune:
Produsul este o solutie combinata de antibiotic si corticosteroid pentru uz local, folosita in unele afectiuni ale polului anterior al globului ocular si ale conductului auditiv extern. Acest colir combina efectul antiinflamator al dexamethazonei cu efectul bactericid al neomicinei, permitand astfel un tratament eficient al afectiunilor mentionate.

Administrare:
Doza adecvata va fi stabilita de medic. Durata tratamentului depinde de tipul de leziune si poate fi de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de raspunsul terapeutic. Recidivele, mai dese in leziunile cronice, in general raspund la tratament.
Administrare oftalmica: Se instileaza 1 - 2 picaturi de colir Dexamethasone cu Neomycin in sacul conjunctival la fiecare ora in timpul zilei si la 2 ore in timpul noptii, ca tratament de inceput. Cand apare raspunsul favorabil doza se reduce la o picatura la 4 ore. In timp se reduce doza la 1 picatura de 3 - 4 ori pe zi, aceasta fiind suficienta pentru suprimarea simptomatologiei.
Administrare otica: Se curata meticulos canalul auricular si se usuca. Se instileaza solutia direct in canalul auricular prin intermediul unui picurator. Doza initiala recomandabila este de 3 - 4 picaturi de 2 - 3 ori pe zi. Cand se obtine un raspuns favorabil doza se reduce progresiv. Daca se prefera, se poate folosi si un tampon imbibat cu o solutie de Dexamethasone cu Neomycin. Se mentine tamponul umed si se inlocuieste dupa 12 - 48 ore. Tratamentul poate fi repetat de cate ori este necesar, la recomandarea medicului.

DEXAMETHASONE CU NEOMICIN, SOLUTIE OFTALMICA - medicamente care incep cu litera D - dictionar medicamente - startsanatate