ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

EFECTIN TABLETE < Medicamente care incep cu litera E < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Simptome ale bolilor depresive, inclusiv boli depresive asociate cu anxietate.

Precautii:
Nu trebuie administrat Efectin in caz de: sarcina si alaptare; alergie la oricare din ingrediente; la pacienti sub 18 ani; daca a urmat in ultimele doua saptamani un tratament cu alte antidepresive din grupa inhibitorilor de monoaminooxidaze (IMAO). Trebuie informat medicul in caz de boli hepatice sau renale. Doza de Efectin trebuie scazuta in caz de antecedente epileptice sau boli cardiace. Medicul trebuie sa supravegheze strict tratamentul daca se administreaza concomitent cimetidina, mai ales la persoanele in varsta sau cu probleme hepatice. Aceasta poate afecta modul de actiune al Efectin.
Atentie! Cand se administreaza Efectin, asigurati-va ca nu este afectata coordonarea sau gandirea, in special inainte de a conduce masina sau a folosi utilaje. Pacientele active sexual, vor folosi metode contraceptive in timpul administrarii Efectin.

Reactii adverse:
Alergii la Efectin, rash. Informati medicul cat mai curand posibil. Medicul poate dori sa monitorizeze tensiunea arteriala si frecventa cardiaca in cazul in care este necesar un tratament cu doze mari (mai mari de 200 mg) de Efectin. Efectin poate determina efecte nedorite: rash, reactii alergice; dureri de cap, disconfort abdominal; frecventa cardiaca neregulata sau crescuta; schimbari ale apetitului, indigestii, flatulenta, greata, voma; crestere in greutate; schimbari de dispozitie, anxietate, ameteala, insomnie, scaderea apetitului sexual, impotenta, slabiciune, tremur; transpiratii, gura uscata; senzatii ciudate la nivelul pielii ca intepaturi sau arsuri; schimbari ale vederii; tulburari de ejaculare/orgasm. Cativa pacienti au prezentat ameteli sau nesiguranta la ridicarea in picioare datorita scaderii tensiunii arteriale. S-au raportat la cativa pacienti cresteri ale tensiunii arteriale si usoare schimbari ale nivelului colesterolului sanguin. Medicul trebuie informat daca apare orice alt efect nedorit nementionat mai sus. Inainte de a incepe tratament cu orice alt medicament, in cazul instalarii unei sarcini sau de internare in spital, trebuie informat medicul.
Conditii de pastrare: Nu folositi medicamentul dupa data de expirare de pe ambalaj. Flaconul de Efectin se pastreaza la temperatura camerei (cel mult 30C) la loc uscat, sigur, inaccesibil copiilor.

Compozitie:
Ingredient activ - venlafaxin clorhidrat. Tabletele portocalii contin 37,5 mg sau 75 mg venlafaxin si sunt marcate cu "37,5" sau respectiv “75”. Excipienti: lactoza, celuloza microcristalina, glicolat, stearat de magneziu, oxid de fier (E 172).
Tabletele de 37,5 sau 75 mg sunt ambalate in cutii a cate 28 sau 56 tablete, sau in recipiente cu 100 tablete. Efectin este un antidepresiv, utilizat pentru inlaturarea simptomelor bolilor depresive.

Mod de administrare:
Doza obisnuita de inceput este de o tableta de 37,5 mg de doua ori pe zi. Trebuie administrata o tableta dimineata si una seara. Totusi medicul poate decide daca o alta doza este mai adecvata. Tableta se inghite cu apa, dupa masa. Nu mestecati sau sfaramati. Tabletele de 37,5 mg si 75 mg se prezinta in cutii cu un “calendar” special care ajuta la o corecta administrare. Urmatoarele instructiuni trebuie urmate: Se ia o folie. Se alege ziua corecta a saptamanii: (Mon=Luni, Tue=Marti, Wed=Miercuri, Thu=Joi, Fri=Vineri, Sat=Sambata, Sun=Duminica). Se ia tableta marcata cu “soare” dimineata. Urmatoarea tableta, marcata cu “luna”, trebuie luata seara. Se va lua cate o tableta in fiecare dimineata si seara, urmarind sagetile, pana cand se ajunge de unde s-a plecat. Cand s-a terminat folia, se trece la urmatoarea. Vor fi necesare cateva zile sau chiar mai mult pana cand medicamentul isi va face efectul. Este posibil sa fie necesara administrarea Efectin pentru cateva luni. In caz de supradozare, cereti imediat ajutor medical. Nu se va opri administrarea medicamentului fara sfatul medicului. Daca medicul considera ca nu mai este nevoie de Efectin, se va reduce doza inainte de a intrerupe tratamentul.

EFECTIN, TABLETE - medicamente care incep cu litera E - dictionar medicamente - startsanatate