ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

FENOSEPT COMPRIMATE PENTRU SUPT < Medicamente care incep cu litera F < Dictionar Medicamente
Indicatii: Pentru antisepsie oro-faringiana in stomatite , gingivite , faringite si profilactic, dupa extractii dentare si amigdalectomie ; pentru antisepsia pielii inaintea injectiilor, inciziilor, punctiilor, interventiilor chirurgicale,

in caz de plagi superficiale, in piodermite, eczeme infectate , ulceratii infectate , micoze , leucoree, vulvovaginite, cistite , uretrite, toaleta parturientelor; pentru dezinfectia instrumentelor, seringilor, canulelor etc. (din otel inoxidabil, cromate sau nichelate).

Prezentare farmaceutica: Comprimate pentru supt continand fenilmercuriborat 0,3 mg (flac. cu 20 buc.); solutie apoasa pentru uz extern continand fenilmercuriborat 2‰ (flac. cu 100 ml ); pudra continand fenilmercuriborat 66 mg, alantoina 1 g si hidrolizat de colagen 16 g/100 g (flac. cu 30 g).

Actiune terapeutica: Antiseptic organo-mercurial, activ fata de bacterii, virusuri, ciuperci si protozoare; alantoina si hidrolizatul de colagen , continute in pudra , confera proprietati antiinflamatorii (slabe), epitelizante si cicatrizante.

Mod de administrare: La adulti, cate 1 comprimat pentru supt la fiecare 1-2 ore in faza acuta, apoi 1 comprimat de 3-4 ori/zi (cel mult 4 saptamani); la copii , 1 comprimat de 3-4 ori/zi. Solutia 2‰ pentru uz extern se foloseste diluata; concentratiile utile sunt: pentru instrumente 1‰, pentru piele 0,5-1‰, pentru mucoase 0,05-0,01‰. Pudra se aplica local (dupa curatarea leziunii) de 1-2 ori/zi, sub pansament steril . Administrarea accidentala pe cale generala a formelor pentru uz local provoaca enterita si nefropatie toxica (doze mari ).

Contraindicatii: Nu se foloseste la copii mai mici de 2 ani si la persoanele cu alergie la fenilmercuriborat; nu se administreaza pe cale generala, nu se aplica sub pansament ocluziv (poate provoca arsuri ); nu se asociaza antiseptice iodate, nu se pune in contact cu aluminiul sau aliaje.
Producator: Terapia S.A.
FENOSEPT, comprimate pentru supt - medicamente care incep cu litera F - dictionar medicamente - startsanatate