ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

GLIPIZID LPH R 5MG < Medicamente care incep cu litera G < Dictionar Medicamente
Indicatii: Diabetul zaharat tip II (noninsulino-dependent), care nu se poate trata numai prin dieta .

Contraindicatii:
Diabetul zaharat insulino-dependent, cetoacidoza diabetica , coma si precoma diabetica , sarcina, alaptare , alterari grave ale functiei renale sau hepatice , insuficienta adrenala, antecedente confirmate de hipersensibilitate la medicament . Nu se recomanda utilizarea în diabetul latent si în starile prediabetice care beneficiaza numai de regim igieno- dietetic .

Precautii:
Pacientii trebuie sa respecte riguros prescriptia medicului referitoare la regimul dietetic , doza si orarul de administrare a medicamentului; ei trebuie învatati sa recunoasca prompt primele simptome ale hipoglicemiei (cefalee, iritabilitate, tulburari de somn, tremur, transpiratii profuze) pentru a putea contacta medicul în timp util. În cazul aparitiei hipoglicemiei (simptomele amintite) se vor administra hidrati de carbon ( zahar ); în cazuri mai grave, care pot fi însotite de pierderea cunostintei, se va administra i.v. o perfuzie lenta de solutie de glucoza . Instituirea unui tratament insulinic temporar pentru a mentine un control metabolic adecvat poate fi necesara în urmatoarele cazuri: traumatisme, interventii chirurgicale, boli infectioase si afectiuni febrile. La pacientii aflati sub tratament cu sulfoniluree, trebuie avuta în vedere posibilitatea aparitiei reactiilor de tip antabuse dupa ingestia de bauturi alcoolice. Actiunea hipoglicemianta a sulfonilureelor poate fi crescuta de dicumarol si derivati IMAO, sulfonamide, fenilbutazona si derivati, cloramfenicol, ciclofosfamida, probenecid, feniramidol si salicilati. Efectul hipoglicemiant poate fi redus prin administrarea concomitenta de adrenalina, corticosteroizi, contraceptive orale si diuretice tiazidice. Administrarea concomitenta a -blocantelor trebuie facuta cu prudenta.

Reactii adverse:
Desi cu o frecventa scazuta, episoadele de hipoglicemie pot sa apara în cursul tratamentului cu sulfoniluree la pacientii în vârsta sau cu diverse tare , în caz de efort fizic, alimen - tatie neregulata, ingestie de bauturi alcoolice sau în cazul alterarii functiei hepatice sau/si renale. Frecventa tulburarilor gastro- intestinale (greata, senzatie de plenitudine epigastrica) si a cefaleei este rara. Aceste tulburari sunt legate de doza si ele diminua atunci când doza se reduce. Pot sa apara: manifestari alergice cutanate care uneori sunt tranzitorii si alteori impun întreruperea tratamentului; modificari hematologice de diferite intensitati ca: leucopenie, trom-bocitopenie, agranulocitoza, anemie aplastica, icter colestatic, cres-terea fosfatazei alcaline.

Compozitie:
Un comprimat contine 0,005 g glipizida.

Actiune:
Hipoglicemiant pentru administrare orala derivat de sulfoniluree. Actiunea hipoglicemianta se realizeaza prin stimularea secretiei de insulina de catre pancreas si cresterea utilizarii acesteia în zona post receptor intracelular. Substanta se absoarbe complet si rapid din tractul gastrointestinal , având o actiune rapida si constanta. Se metabolizeaza prin ficat si se elimina în principal prin urina , sub forma de metaboliti inactivi. Administrat înainte de fiecare masa principala, reprezinta o masura utila de control a hiperglicemiei postprandiale, fara riscul aparitiei episoadelor de hipoglicemie datorate fenomenului de acumulare.

Administrare:
Doza trebuie adaptata pentru fiecare caz, în functie de rezultatul controalelor glicozuriei si ale glicemiei facute initial si periodic în cursul tratamentului. În general, normalizarea glicemiei se obtine cu doze de 2,5-20 mg glipizida/zi (1/2 comprimat/zi). Pacientii tratati pentru prima data: se începe cu 1/2-1 compr./zi si se creste doza pâna la normalizarea glicemiei. Pacientii tratati deja cu hipoglicemiante orale : doza depinde de statusul clinico-metabolic al fiecarui pacient si de tratamentul hipoglicemiant anterior. În aceasta situatie, este recomandabil sa se înceapa cu doze mici, care apoi cresc treptat pâna la normalizarea glicemiei. Acesti pacienti necesita o supraveghere atenta, uneori este recomandabil a se pastra o perioada de timp între tratamentul anterior si începutul tratamentului cu Glipizid. Pacientii tratati cu insulina : în unele cazuri Glipizid permite reducerea administrarii cotidiene de insulina ; totusi, în prima perioada a tratamentului, glicemia trebuie controlata frecvent. Doza zilnica de Glipizid trebuie fractionata în doua sau mai multe prize, pentru a putea fi administrata imediat înainte de mesele principale.

Doza: 5mg
Ambalaj: Cutie x 2 blistere Al/PVC x 15 comprimate (2 ani)
Firma producatoare: LABORMED PHARMA SA
GLIPIZID LPH(R) 5mg - medicamente care incep cu litera G - dictionar medicamente - startsanatate