ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HYDROXICLOROCHIN DRAJ < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente


hydroxychloroquinum

Indicatii:

Poliartrita cronica evolutiva, lupus eritematos (subacut si cronic). Fotodermatoze cu aspect polimorf. Malaria provocata de Plasmodium falciparum (exceptand tulpinile rezistente) si de Plas-modium vivax (preparatul este schizontocid, nu gametocid). Infectii cu G. lamblia.

Contraindicatii:

Psoriazis (poate accelera o criza severa). Porfirie. La sugari. La gravide, cu exceptia celor la care profilaxia sau terapia antimalarica este absolut necesara.

Reactii adverse:

Tulburari digestive (greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale, anorexie), vizuale (scotom central pentru culoarea rosie, opacificari corneene), eruptii cutanate, polimorfe, ameteli, cefalee, fatigabilitate, irascibilitate, insomnii, hipotonie musculara, alopecie, scaderea greutatii corporale, decolorarea parului, usoara anemie si leucopenie. De obicei, majoritatea fenomenelor mentionate dispar la diminuarea posologiei sau la suprimarea preparatului, dar retinopatia ireversibila nu este exclusa (de aceea, se recomanda efectuarea periodica a examenului oftalmologic, modificarea sensibilitatii retiniene fata de culoarea rosie, avand valoarea de semnal a intreruperii tratamentului.

Compozitie:

Drajeuri continand 0,200 g de sulfat de hidroxi-clorochin, echivalent cu 0,155 g de hidroxiclorochin-baza.

Actiune:

Chimioterapic cu actiune antiinflamatoare, antireumatica si antiparazitara (antimalarica, antilambliazica).


Mod de administrare:

Tratarea crizelor malarice: Adulti: dupa o doza initiala de 0,800 g se administreaza 0,400 g dupa 6-8 ore si apoi 0,400 g la 2 zile pana la doza de 2 g. Copii de 1-2 ani: 0,100 g (1/2 drajeu), urmate de trei doze de 0,100 g la 6-8 ore interval (total 0,400 g). Copii de 6-10 ani: 0,400 g, plus doua doze de 0,200 g la interval de 8 ore (total 0,800 g). Copii de 11-15 ani: 0,600 g, apoi 0,200 g dupa 8 ore si inca 0,200 g dupa 24 de ore (total 1 g). Profilactic: Adulti: 0,400 g saptamanal (exact in aceeasi zi a saptamanii). Giardiaza. Adulti: 0,200 g de trei ori pe zi, timp de 5 zile. Lupus eritematos si fotodermatoze polimorfe: Adulti: initial 0,400 g, o data, de doua ori pe zi. Tratamentul poate fi continuat mai multe saptamani sau luni, in functie de raspunsul pacientului. Adesea este suficienta o doza de intretinere mai mica (0,200-0,400 g pe zi). Poliartrita cronica evolutiva: Adulti: Tratamentul de atac consta din 0,400-0,600 g (2-3 drajeuri pe zi). In cazurile de aparitie precoce a fenomenelor secundare, doza de atac poate fi scazuta temporar (5-10 zile), dupa care cresterea ei progresiva pana la obtinerea unui raspuns optim este posibila fara revenirea acestor fenomene. Doza de intretinere la care se trece dupa 4-12 saptamani (adica dupa obtinerea unui efect favorabil) este de 0,200-0,400 g (1-2 drajeuri) pe zi. Fiecare doza se va lua cu alimente (in timpul mesei) sau cu lapte. Recaderile consecutive intreruperii tratamen-tului sunt influentate favorabil prin reluarea acestuia. Se pot asocia corticosteroizi si salicilati, timp de cateva saptamani, dupa care dozele acestora se scad progresiv pana la suprimare. Daca dupa 6 luni de administrare a hidroxiclorochinului nu se constata ameliorari obiective (reducerea tumefactiei si cresterea mobilitatii articulare) se impune sistarea administrarii preparatului.









HYDROXICLOROCHIN DRAJ. - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate