ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

HYDROXYCARBAMIDE CAPS < Medicamente care incep cu litera H < Dictionar Medicamente


hydroxicarbamidum

Indicatii:

Indicatia principala a hydroxyureii este in tratarea sindroamelor de proliferare mieloide: leucemie mieloida; eritro-citoza; trombocitemie idiopatica; osteomielofibroza; splenomegalie. Hydroxyurea este indicata in cazurile in care este necesara o reducere rapida a numarului de leucocite. Hydroxyurea de asemenea este indicata pentru inlocuirea in timpul tratamentului a citostaticelor care sunt insuficiente sau care trebuie intrerupte din cauza toxicitatii lor.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea la produs, sarcina, trombo-citopenie, anemii severe, leucopenie, insuficienta renala si hepatica.

Reactii adverse:

In timpul tratamentului pot aparea: tulburari gastrointestinale; reactii alergice, pigmentarea pielii; mai rar, efecte neurologice; edem pulmonar; deteriorarea maduvei osoase; trombo-citopenie; leucocitopenie; tulburari ale functiei ficatului, ale rinichiului. Aceste efecte adverse se pot observa rar la doze mai mici de 60 mg/kg pe zi. La intreruperea tratamentului cu hydroxyurea toate reactiile adverse dispar repede. Atentie! In timpul tratamentului cu hydroxyurea, se controleaza regulat hemoleucograma, functia hepatica si renala.

Compozitie:

O capsula contine 500 mg de hydroxyurea.

Actiune:

Hydroxyurea este un agent citostatic, actionand efectiv in ciclul celular, respectiv faza S. Actioneaza inhiband enzima rybonucleotid reductaza, catalizand transformarea rybo-nucleotidelor in dezoxirybonucleotide, si rezultat prin inhibarea sintezei de DNA (fara RNA si deranjarea sintezei proteinelor) si scazand trifosfatii celulei. De asemenea demonstreaza toxicitatea directa pe DNA (cauzele ruperii fragmentarii cromozomiilor, ca si translocarea lor). Hydroxyurea este absorbita de traiectul gastro-intestinal. Concentratia maxima plasmatica, proportional cu doza ingerata, este atinsa in 2 ore. Timpul de injumatatire in plasma este la interval de 4 ore. Hydroxyurea este metabolizata de ficat si eli-minata prin urina, in cea mai mare parte ca medicament neschimbat si o parte ca uree, la interval de 12 ore. Nu se acumuleaza in organism.


Mod de administrare:

In hematologie: in leucemie mieloida cronica, initial doza este de 30-60 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere 15-30 mg/kg zilnic; in trombocitopenie, initial doza este de 25-50 mg/kg zilnic si apoi doza de intretinere zilnica este de 10-20 mg/kg; in mielofibroza, doza initiala este de 5-20 mg/kg zilnic si apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere; in eritrocitoza, doza initiala este de 15-20 mg/kg zilnic, apoi 10 mg/kg zilnic ca tratament de intretinere. In boli neoplazice avansate doza initiala este de 80 mg/kg la fiecare trei zile si apoi este de 40-50 mg odata, doza unica zilnica.

HYDROXYCARBAMIDE CAPS - medicamente care incep cu litera H - dictionar medicamente - startsanatate