ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MERONEM PENTRU ADMINISTRARE INTRAVENOASA < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente
Indicatii: Meronem i.v. este indicat la adulti si copii in tratamentul urmatoarelor infectii cauzate i.v. una sau mai multe specii bacteriene susceptibile la meropenem: Pneumonii , inclusiv pneumonii nosocomiale; infectii ale tractului urinar ;

infectii intra-abdominale; infectii ginecologice, de ex. endometrita si boala inflamatorie pelviana; infectii cutanate si ale tesuturilor moi; meningite; septicemii. Tratamentul empiric al suspiciunilor de infectii la pacientii adulti cu neutropenie febrila , administrat sub forma de monoterapie sau in combinatie cu agenti antivirali sau antifungici Meronem s-a dovedit a fi eficient, singur sau in combinatie cu alti agenti antimicrobieni, in tratamentul infectiilor mixte. Nu exista suficienta experienta privind pacientii pediatrici cu neutropenie sau imunodeficienta primara sau secundara.

Forma de prezentare: Meronem i.v. se prezinta sub forma unei pulberi sterile de culoare alba ce contine 500 mg sau 1 g meropenem sub forma de trihidrat in amestec cu carbonat de sodiu anhidru pentru constituire. Meronem injectabil i.v. contine 208 mg carbonat de sodiu la un gram de meropenem ( potenta anhidra). Flacon pentru injectii i.v. sau perfuzii: Meronem 500 mg; Meronem 1000 mg.

Ingredient activ: Meropenem trihidrat 570 mg 1140 mg echivalentul de meropenem anhidru 500 mg 1000 mg. Excipient: Carbonat de sodiu anhidru 104 mg 208 mg. Pentru fiecare gram de meropenem (potential anhidru) flaconul contine 90 mg (3,9 mmol) sodiu . Meronem se prezinta sub forma de pulbere ce va fi reconstituita pentru administrarea intravenoasa.

Posologie si mod de administrare: Adulti: Posologia si durata tratamentului trebuie stabilite in functie de tipul si severitatea infectiei precum si de starea pacientului. Doza zilnica recomandata este urmatoarea: 500 mg i.v. la fiecare 8 ore in tratamentul pneumoniei, infectiilor tractului urinar , infectiilor ginecologice, de ex. endometrita, infectiilor cutanate si ale tesuturilor moi; 1 g i.v. la 8 ore in tratamentul pneumoniilor nosocomiale, peritonitei, infectiilor suspectate la pacientii neutropenici si septicemiei. In meningita, doza recomandata este de 2 g la 8 ore. Ca si in cazul altor antibiotice, administrarea de merope-nem sub forma de monoterapie la pacientii cu afectiuni critice si infectii ale tractului respirator inferior cauzate de Pseudomonas aeruginosa sau la care acest germen este suspectat, trebuie facuta in mod precaut. Se recomanda testarea regulata a sensibilitatii in cazul tratarii infectiilor cu Pseudomonas aeruginosa.

Schema dozelor la adultii cu afectarea functiei renale: Dozele trebuie reduse la pacientii la care clearance -ul creatininei este mai mic de 51 ml /min, asa cum este prezentat mai jos:

Clearance-ul creatinineiml/minutDoza (pe baza unitatilor de doza de 500 mg, 1g, 2 g)Frecventa
26-50o unitate de dozala fiecare 12 ore
10-25jumatate din unitatea de dozala fiecare 12 ore
durere la locul injectarii. Reactii cutanate : rash, prurit , urticarie . Gastrointestinale : dureri abdominale, greturi , varsaturi, diaree . A fost raportata colita pseudo-membranoasa. Hematologice: trombocitemie reversibila, eozinofilie, trombocitopenie si neutropenie. Unii subiecti pot dezvolta test Coombs, direct sau indirect, pozitiv. S-au raportat cazuri de reducere a timpului partial de tromboplastina. Functia hepatica: au fost raportate cresteri reversibile separate sau combinate ale concentratiei serice de bilirubina, transaminaze, fosfataza alcalina si dehidrogenaza lactica. Sistemul nervos central: cefalee, parestezii. Rar au fost raportate cazuri de convulsii, desi nu a putut fi stabilita o relatie de tip cauzal cu administrarea de Meropenem. Altele: candidoza orala si vaginala.

Supradozare: Supradozarea accidentala ar putea aparea in cursul tratamentului, mai ales la pacientii cu afectarea functiei renale. Tratamentul supradozarii va fi simptomatic. La indivizii normali se produce o eliminare renala rapida. La subiectii cu insuficienta renala meropenemul si metabolitul sau vor fi indepartati prin hemodializa.
Proprietati farmacodinamice: Meropenem este un antibiotic din clasa carbapenemilor destinat administrarii pe cale parenterala. Este relativ stabil fata de actiunea dehidropeptidazei-1 umane (DHP-1) si prin urmare, nu necesita adaugarea de DHP-1. Meropenem isi excercita actiunea bactericida intervenind la nivelul procesului vital al sintezei peretelui celulei bacteriene . Usurinta cu care penetreaza peretele bacterian , nivelul sau ridicat de stabilitate fata de toate beta-lactamazele serice si afinitatea sa marcata pentru PBP (Penicillin Binding Proteins) explica actiunea bactericida puternica a meropenem impotriva unui spectru larg de bacterii aerobe si anaerobe. Valorile concentratiilor minime bactericide (CMB) se suprapun de regula peste cele ale concentratiilor minime inhibitorii (CMI). Pentru 76% din bacteriile testate, raporturile CMB:CMI au fost mai mici sau egale cu 2. Meropenem este stabil in cadrul testelor de sensibilitate, aceste teste putand fi efectuate folosind metodele de rutina. Testele in vitro demonstreaza ca meropenem actioneaza sinergic cu alte antibiotice. S-a demonstrat atat in vitro cat si in vivo ca meropenem are un efect post -antibiotic. Pe baza proprietatilor farmacocinetice si a corelarii rezultatelor clinice si microbiologice cu diametrele zonelor de inhibitie si concentratiile minime inhibitorii (CMI) ale microorganismelor infectante, este recomandat un set de criterii de sensibilitate la meropenem.

ClasificareMetoda de evaluare
Diametrul zonei de inhibitie (mm)Valori de reper ale CMI (mg/l)
Sensibil >=14







MERONEM, pentru administrare intravenoasa - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate