ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

STAMICIN COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Este indicata in infectii cu Candida cu localizare buco-faringiana si gastro-intestinala. in tratamentul profilactic este utila fata de micozele bucale si intestinale in cursul administrarii antibioticelor cu spectru larg (tetracicline, cloramfenicol) si cu metronidazol, mai ales la debili, operati, la cei care fac tratamente indelungate cu corticosteroizi. in scop profilactic, asocierea nistatinei se face in cazurile in care tratamentele cu antibioticele mentionate depasesc 7-10 zile.

Contraindicatii:
Nu este activa in micozele profunde (viscerale), deoarece nu este absorbabila. Nu este recomandata in cazurile de alergie la una din componente. Reactiile la candidina impun oprirea tratamentului si reluarea cu doze foarte mici, care cresc progresiv.

Reactii adverse:
Se pot produce uneori greturi, voma, diaree (la dozele mari), rareori reactii alergice (la nistatina sau la candidina eliberata prin distrugerea ciupercii).

Compozitie:
00 000 U.I. nistatina per comprimat. Produsul se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, biconvexe, cu margini intacte si aspect uniform, de culoare visiniu inchis.

Actiune:
Nistatina este un antibiotic antifungic; spectrul sau de activitate cuprinde levuri si fungi imperfecti, care produc micoze superficiale. Este foarte activa fata de Candida albicans. Este inactiva fata de actinomicete si bacterii. Nu se cunoaste rezistenta fungilor la nistatina. Administrata oral, se absoarbe in cantitati mici din tubul digestiv, realizand concentratii sanguine reduse, insuficiente pentru o eficienta terapeutica in micoze viscerale. Se elimina in mare parte prin fecale, netransformata.

Administrare:
Adulti: 4 - 6 milioane U.I./zi, in 3 - 4 prize. Copii peste 1 an: 1 - 4 milioane U.I./zi.
STAMICIN, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate