ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VISINE SOL OFT < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Pentru decongestionarea mucoasei si alinarea simptomatica a edemului conjunctival si hiperemiei la pacientii cu iritatii oculare, de exemplu datorita fumului, prafului, vantului, apei clorurate, luminii, cosmeticelor, lentilelor de contact, sau la pacientii cu inflamatii alergice, ca de exemplu febra de fan si hipersensibilitate la polen. Efectele benefice includ ameliorarea senzatiei de: arsura, iritatie, prurit, durere si lacrimare excesiva.

Contraindicatii:
A nu se administra la copii sub 2 ani. Visine nu trebuie administrat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare din ingrediente, sau au glaucom cu unghi inchis.

Precautii:
Visine ar trebui administrat numai dupa o considerare atenta de catre medic a raportului beneficiu-risc la pacientii cu afectiuni cardiovasculare (de ex. Afectiuni coronariene, hipertensiune, feocromocitom), cu tulburari metabolice (ex. hipertiroidie, diabet) si la pacientii care primesc inhibitori de mono-amino-oxidaza sau alte medicamente cu potential de a creste tensiunea arteriala. Visine trebuie folosit doar pentru iritatii oculare minore. Daca nu se obtine ameliorarea in 48 de ore, sau daca iritatia sau hiperemia persista sau se amplifica, trebuie oprita administrarea si trebuie consultat medicul. Iritatia sau hiperemia datorate unor afectiuni oftalmologice severe ca de exemplu infectie, corpi straini intraoculari sau traumatism chimic corneean necesita de asemenea consultarea medicului. Medicul trebuie consultat imediat daca apar durere oculara severa, cefalee, pierderea vederii, scotoame, hiperemierea acuta a ochilor, durere in cazul expunerii la lumina sau diplopsie. Sarcina si alaptare: Datorita posibilelor efecte adverse sistemice, administrarea in sarcina si lactatie se face doar dupa o atenta considerare de catre medic a raportului beneficiu-risc.Efecte asupra abilitatii de conducere auto sau folosirii masinilor: in rare cazuri, dupa administrarea colirului Visine, pot aparea midriaza si vedere neclara. in aceste situatii, abilitatea de a conduce autovehicule si de a opera masini poate fi afectata. Incompatibilitati majore: Trebuie evitat contactul direct cu lentilele de contact flexibile, datorita riscului de precipitare.

Reactii adverse:
in cazul folosirii excesive, pot aparea intepaturi oculare, arsuri, hiperemie reactiva, vedere neclara, iritatie conjunctivala, sau rar, midriaza.

Compozitie:
Ingrediente active. Fiecare ml de Visine solutie oftalmica contine: 0,5 mg clorura de tetrizolin. Alte ingrediente: 0,1 mg/ml clorura de benzalconium; clorura de sodiu; acid boric; tetraborat de sodiu; edeteat disodic; apa distilata.

Administrare:
Instilati 1 sau 2 picaturi in fiecare ochi afectat de doua sau trei ori pe zi, cu exceptia cazurilor in care este prescris altfel de catre medic. Picurator: Se indeparteaza dopul si se pozitioneaza orificiul in jos. Picuratorul special garanteaza aparitia picaturilor la apasarea flaconului de plastic Visine. Nu se atinge varful flaconului de nici o alta suprafata. Trebuie evitata folosirea indelungata sau supradozarea, in special la copii. Daca nu exista contraindicatii in folosirea lentilelor de contact, in pofida afectiunii oculare prezente, lentilele trebuie indepartate inainte de a instila medicamentul in ochi si se reinsereaza dupa aproximativ 15 minute.








VISINE, SOL.OFT. - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate