De ce statul pe scaun te ingrasa si cum poti schimba asta - articole medicale

De ce statul pe scaun te ingrasa si cum poti schimba astaCu totii am observat ca o viata sedentara se reflecta prin proportiile crescute. Credem ca stim explicatia acestui fenomen, insa un studiu recent vine cu o viziune complet noua.

Se pare ca de vina pentru numarul kilogramelor, in crestere daca ne petrecem mare parte din zi la birou, pe un scaun, este o enzima numita lipaza, conform diet.com.

Problema cu aceasta enzima care ar trebui sa "absoarba" grasimea este aceea ca atunci cand stam asezati, ea nu lucreaza. Asa ca, grasimea care se plimba prin organism, in sange, ajunge la muschi, unde este stocata.

Din pacate, grasimea care nu este stocata poate ajunge sa se aseze pe peretele arterelor.

Daca stai jos mare parte din zi, corpul nu utilizeaza glucoza (zaharul) in mod corespunzator, iar rezultatul este ca esti mai predispus sa depui grasime si sa faci diabet sau boli de inima.

Vestea buna e ca se poate interveni, chiar daca ai un asemenea job. Fa pauze dese, pentru a-ti pune in functiune lipoza si transforma zaharul in energie si nu in grasimi.

5 cai de a arde mai multe grasimi:

Stai in picioare si deplaseaza-te cat vorbesti la telefonul mobil (te ajuta sa arzi cu 60 de calorii mai mult pe ora);

La ora pranzului, fa o plimbare de 30 de minute, pentru a elimina stresul si a arde ceva grasimi;

Ridica-te frecvent de la birou;

Ridica-te in picioare cand te uiti la evenimente sportive sau cand te joci cu copiii;

Incearca sa faci circa 10.000 de pasi pe zi; daca poti, ia-ti un pedometru.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-26-2009/de-ce-statul-pe-scaun-te-ingrasa-si-cum-poti-schimba-asta-931716