Femeile au nevoie, in medie, de inca 20 de minute de somn pe noapte - articole medicale

Femeile au nevoie, in medie, de inca 20 de minute de somn pe noapteOboseala pare sportul de echipa al cuplurilor moderne. Adesea, barbatii si femeile se contrazic pe ideea care dintre ei doarme mai mult, mai adanc, care are mai multe atributii pe parcursul zilei.

Lipsa somnului afecteaza judecata, creativitatea si ne opreste sa functionam la potentialul maxim. Insa cercetarile recente din Marea Britanie au scos la iveala faptul ca femeile au nevoie, in medie, de inca 20 de minute de somn pe noapte, relateaza Daily Mail.

Si asta pentru ca femeile tind sa faca, pe parcursul zilei, mai multe lucruri deodata, ceea ce face ca creierul lor sa aiba nevoie de un timp suplimentar pentru refacere. Creierul lor este diferit de cel al barbatilor, fiind mai complex, spun oamenii de stiinta.

In plus, somnul femeilor este mai usor, acestea tind sa se trezeasca la cel mai mic zgomot (tot ele aud imediat plansul bebelusului) si tot lor le este foarte dificil sa adoarma odata ce s-au trezit. Tot ele sunt foarte sensibile la anumite cuvinte, cu o incarcatura emotionala anume pentru ele. O soapta le poate trezi la fel de usor ca si plansul bebelusului.

Un studiu realizat in Carolia de Nord a aratat ca femeile se plang mai adesea, si pe buna dreptate, de somnul insuficient. Se stie ca somnul lor are de suferit atat in perioada sarcinii, dar si dupa instalarea menopauzei, din cauza bufeurilor.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-26-2010/femeile-au-nevoie-in-medie-de-inca-20-de-minute-de-somn-pe-noapte-990373