Busuiocul este considerat o planta sfanta, folosita de preoti la slujbe. La marile sarbatori crestin-ortodoxe, fetele si-l pun sub perna, ca sa-si viseze ursitul. La italieni, mai ales, busuiocul este nelipsit din bucatarie. Pe langa toate acestea, busuioculmai are si calitati terapeutice de ...
La noi, busuiocul creste numai cultivat, dar ca sa-si pastreze toate calitatile cu care l-a inzestrat Mama Natura - planta de leac, planta sfanta si magica, aducatoare de noroc si fericire - trebuie respectat un anumit ritual, de care doar pe la sate daca-si mai aminteste cineva si-l practica. ...
Multe alimente au reputatia de a fi sanatoase si chiar sunt, dar cand vine vorba de a le clasifica, unele dintre ele castiga clar in fata altora. Iata care sunt cele mai sanatoase alimente din cate exista, conform unui clasament intocmit de nutritie:Caisele Aceste fructe portocalii sunt pline de ...
Ca si iarna, si vara se poate raci bine mai ales din cauza exceselor: consumul de lichide foarte reci, multa inghetata, statul prea mult in apa, la strand ori piscina, dar si mersul in masina cu toate geamurile deschise, baia prelungita cu apa rece, trecerea brusca de la caldura de afara intr-o ...
Originar din zona tinuturilor europene ale Marii Mediterane, cimbrul e folosit inca din Antichitate pentru proprietatile sale curative, dar si la prepararea mancarurilor. Ca remediu natural, cimbrul este folosit in caz de probleme cu digestia, chiar si infectii, dar si pentru afectiuni ...