ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De ce racesti vara? - articole medicale

De ce racesti vara?Ca si iarna, si vara se poate raci bine mai ales din cauza exceselor: consumul de lichide foarte reci, multa inghetata, statul prea mult in apa, la strand ori piscina, dar si mersul in masina cu toate geamurile deschise, baia prelungita cu apa rece, trecerea brusca de la caldura de afara intr-o incapare cu aer conditionat sau invers, pot fi doar cateva cauze ale unei raceli caniculare.

Si raceala de vara se caracterizeaza prin frisoane, dureri in gat, tuse, nas infundat, febra si acest lucru este cauzat de sistemul imunitar deficitar. Ca sa fii mai rezistent in fata virozelor, trebuie sa consumi si vara alimente si bauturi vitaminizate. Tarabele pietelor sunt pline de fructe, legume si verdeturi proaspete de care este pacat sa nu profiti.

Daca se intampla sa racesti, ai la indemana destule solutii, ieftine si fara reactii secundare. Este suficient, in bucatarie, sa te uiti in jur si sa ai un minim de cunostinte. Un pahar de lapte cald cu un varf de lingurita de miere de albine hraneste organismul cu vitamine si previne deshidratarea care, de regula, apare in starile febrile.

Pentru nas infundat, pune pe flacara de la aragaz tabla pe care coci ardeii, las-o sa se infierbante bine, apoi presara pe ea niste faina de malai si respira cu capul aplecat, mirosul pe care-l emana malaiul ars. Instantaneu te vei simti mai bine si vei putea respire normal, pe nas.

Impotriva febrei se recomanda, de trei ori pe zi, cate o cana de ceai de soc si o frectie buna cu otet de mere, usor incalzit si indoit cu apa. Pentru dureri de cap se tine in dreptul nasului o ceapa zdrobita sau se fac inhalatii cu plante puternic aromate, menta, levantica, busuioc sau cimbru, in amestec sau simple.

Durerile de gat pot fi calmate cu ceai de galbenele, mai concentrate in care se dizolva o jumatate de lingurita de bicarbonat alimentar. Cu acest amestec se face gargara de trei, patru ori pe zi.

Fagurele de miere mestecat precum guma, desfunda nasul, calmeaza durerile de gat si tusea. Specialistii spun ca mierea de albine are efect mai rapid si mult mai benefic decat siropul de tuse. In lipsa de fagure, pentru aceleasi suferinte se recomanda infuzia de patlagina, planta bine cunoscuta pentru efectele vindecatoare ale bolilor aparatului respirator.

Cand esti racit, se recomanda lichide calde si nu fierbinti. Lichidul fierbinte - ceaiul, laptele, supa - nu face decat sa irite si mai tare gatul si sa intarzie vindecarea. Sucurile de fructe si apa pentru hidratare se beau la temperatura camerei si nu de la frigider. Tine bidonul de apa langa frigider si nu in frigider.
Cat esti racit, evita apa minerala care, la fel, irita gatul si, in cantitate mare, baloneaza si constipa.

Ca sa ai un somn sanatos, bun si linistit, seara, inainte de culcare, bea un ceai cald, de busuioc.

Mai presus de orice insa, importanta este alimentatia zilnica. Serveste o mancare calda, ca la mama acasa, macar o data pe zi. Ca sa ai un system imunitar puternic, mananca zilnic fructe si legumesi renunta la bauturile racoritoare dulci ori energizante.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fructe/de-ce-racesti-vara-1178483




De ce racesti vara? - articole medicale - startsanatate