Nutritionistul american Jonny Bowden a realizat o lista cu cele mai sanatoase alimente pe care oamenii ar trebui sa le consume zilnic, dar nu a o fac din diferite motive. Unul dintre acestea ar fi faptul ca anumite produse, unele cu denumiri exotice, nu sunt comercializate in ...
Hreanul este planta care te fereste de orice raceala. Inca de la primele simptome ale gripei, incearca sa consumi hreanul in salate, la friptura sau chiar proaspat, iar nasul infundat va fi o simpla amintire.Poti opta pentru compresele cu hrean aplicate pe frunte, de fiecare data cand vremea ...
Un tratament preventiv anti-gripa, cu tuica fiarta - asa numita "mortala de Buzau", si mancaruri puternic condimentate, este folosit cu succes de taranii din zona de munte a Buzaului.In cursul iernii, taranii pregatesc cu minutiozitate carnatii de Plescoi, cu mult ardei uite si usturoi, slana de ...
Pe langa oferirea unui gust deosebit, condimentele au un rol important si pentru sanatatea noastra. Majoritatea condimentelor sunt bogate in vitamine. De exemplu, vitamina C se poate gasi in patrunjel, hrean, ardei iute, nucsoara, marar si leustean, scrie Zerocalorii.ro.Usturoiul, ceapa si piperul ...
Trecerea de la un anotimp la altul provoaca disconfort chiar si persoanelor sanatoase. Ca urmare a schimbarilor meteorologice deja vizibile, in ciuda faptului ca pe parcursul zilei, in unele zone, temperatura ajunge sau chiar depaseste 30 de grade, pot aparea cefaleea, starea de ameteala, durerile ...
Durerile de gat apar, de regula, in sezonul rece si adesea pot fi insotite de simptome minime, precum secretie nazala abundenta, stranut, tuse seaca. Daca nu ai incredere in medicul tau ori medicamentele de la farmacie ti se par prea scumpe si fara eficienta, apeleaza la remediile din casa. Daca ...
De regula, condimentele iuti au mare cautare iarna, nu numai pentru gustul si aroma lor deosebite ci, mai ales, pentru caldura resimtita in organism odata ce au fost ingerate. Fiecare stie cum e gustul unei cani de vin fiert in care a fost presarat si putin piper pisat sau gustul unei ciorbe de ...