Nimeni nu stie cand a fost descoperita comoara ascunsa din stupi, insa unele picturi facute de cativa apicultori intr-o pestera din Spania dovedesc ca folosirea mierii dateaza de cel putin 7.000 de ani. In acele vremuri, mierea era naturala 100%, insa ceea ce gasim noi pe piata nu este tocmai la ...
Un roman din patru este obez, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar tara noastra se afla pe locul trei in Europa la acest capitol. Sedentarismul si alimentatia de tip fast food sunt principalele cauze ale cresterii ingrijoratoare in greutate, in special la copii.Un raport al ...
Umflarea picioarelor nu este o afectiune in sine ci un simptom asociat unei dereglari a organismului. Astfel, de cele mai multe ori, pentru a scapa de picioarele umflate va trebui mai intai detectata cauza, dupa care putem cauta remedii pentru ea.Este asociata alergiilor, problemelor la rinichi, ...
Plantele medicinale ayurvedice sunt folosite pentru crearea unor remedii pentru diferite boli si afectiuni. Idea de baza a medicinii ayurvedice este ca dosha sa ramana in echilibru, pentru ca organismul sa se vindece sau sa ramana sanatos in limba sanscrita, dosha inseamna defect sau ceva ce poate ...
Genele, virusii, dereglarile hormonale si munca in exces sunt factorii favorizanti ai kilogramelor in plus. De aici trebuie sa inceapa orice dieta, bazata pe un regim alimentar si de exercitii fizice corespunzator. Reader's Digest a dezvaluit 10 secrete ale slabitului, care nu trebuie ignorate ...
Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide ...
Pirul dezvolta in pamant o tulpina subterana, lunga, de cativa metri, numita rizom, care contine zaharuri, insulina, substante mucilaginoase, saponozide si uleiuri volatile, cu proprietati antimicrobiene, saruri de potasiu si siliciu, acid salicic, vitaminele A si B, substante folositoare in ...