Botulismul este o toxiinfectie alimentara severa, determinata de bacilul botulinic si toxina lui, prin ingestia unor alimente, mai ales, care contin toxina, si caracterizata clinic prin afectarea sistemului nervos si tubului digestiv. Etiologie Agentul botulismului este Clostridium botulinum - ...
Putem ajunge sa fim diagnosticati cu anumite boli din cauza hranei pe care o consumam zilnic. Chiar si cele mai banale fructe si legume pot ascunde pericole mari pentru sanatatea noastra. Recent, au ajuns in presa informatii referitoare la salmonella prezenta in pepeni galbeni si mango, scrie ...
Alimentatia constituie un subiect intens dezbatut in zilele noastre si controversat sub anumite aspecte. Mai mult, din diverse cauze apar si se transmit conceptii gresite legate de ce mancam si de cum ne influenteaza alimentele alese. Potrivit alimente sau consumand cu preponderenta altele ...
Cei care consuma carne gatita pe gratar trebuie sa aiba grija si sa se uite cu atentie la ea. Numerosi oameni ajung in spital din cauza unor corpuri straine care pot fi inghitite accidental. Pericolul imediat nu vine neaparat de la grasimea consumata sau de la modul in care carnea este preparata, ...
Aflat acum, in iulie, in plina inflorire, rachitanul, numit stiintific Lythrum salicaria, si recunoscut popular si ca iarba zanei sau floarea zanei, este un leac vechi, folosit in medicina populara in caz de paralizie, pentru oprirea hemoragiilor menstruale prelungite, combaterea infectiei ...
Este esential ca dieta persoanelor infectate cu virusul hepatitei C sa fie una care sa previna excesul ponderal si acumularea de grasime. O alta grija pe care trebuie sa o aiba ele este aceea de a evita orice forma de toxiinfectie alimentara. O intoxicatie alimentara poate declansa o forma severa ...