Lamaita veche, actualul cimbru, nu lipseste din bucataria gospodinelor. Gustul sau deosebit ofera mancarurilor o aroma inconfundabila.Multe condimente folosite in bucatarie au si numeroase proprietati curative, iar cimbrul se numara printre ele. Din frunzele si florile plantei, prin distilare, se ...
Frumusetea parului este esentiala pentru imaginea oricarei persoane. Tocmai de aceea, orice problema va fi rezolvata rapid, pentru a evita momentele jenante legate de aparitia matretii, caderea parului, subtierea firului si chiar aparitia cheliei.Pare deja un cliseu, dar stresul si alimentatia sunt ...
Daca celulita iti da batai de cap tocmai acum, vara, cand trebuie sa arati foarte bine, atunci trebuie sa iei cateva masuri pentru a evita neplacerile.Celulita poate fi combatuta si acasa, nu este nevoie sa optam pentru cele mai costisitoare si laborioase tratamente anticelulitice. Mai mult, ele ...
Suntem in plin sezon al racelilor, deci mica ta farmacie naturista va fi adaptata in functie de schimbarile climatice si eventualele afectiuni care pot aparea din cauza vremii nefavorabile si dietei sarace in legume si bogate in carnuri.Astfel, plantele cu efect de detoxifiere si cele care te ...
Uleiurile medicinale se pot prepara acasa prin macerarea plantelor, proaspete sau uscate, in ulei de masline, ulei de floarea soarelui, porumb sau soia, procedeu care dureaza intre patru si sase saptamani. Astfel, pot fi preparate uleiuri de sunatoare, levantica, menta, busuioc, salvie, cimbru ori ...
La noi, la romani, nu se poate imagina o mancare de fasole, fie ciorba ori iahnie, fara o crenguta de cimbru. Dar cimbrul se mai pune, pentru gust si aroma lui inconfundabila, la friptura, mancarea de varza sau in oala cu sarmale facute cu varza murata. Putini stiu insa, ca cimbrul are calitati ...