ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Totul despre masajul Ayurvedic - articole medicale

Totul despre masajul AyurvedicMasajul nu mai este de mult timp doar un rasfat. Este o forma eficienta de relaxare, dar si un tratament pentru stimularea sistemului nervos si circulator, iar unii specialisti il considera chiar cheia longevitatii.

Realizat de specialisti, masajul are rol tonifiant, stimuleaza circulatia sangelui si functionarea organelor interne, dar favorizeaza si eliminarea toxinelor, informeaza best-home-remedies.com.

Masajul Ayurvedic are origini indiene si rolul sau este de a mentine sanatatea fizica si mentala. Combate eficient si rapid stresul zilnic, daca este realizat de catre specialisti, care cunosc in profunzile zonele sensibile ale organismului si tehnicile de masare.

O sedinta optima dureaza intre 60 si 80 de minute. Ambientul potrivit este unul linistit, muzica de relaxare nu va lipsi, dar nici parfumurile din aromaterapie.

Uleiul de masaj este absolut necesar. Se incepe cu masarea tamplelor si se incheie intotdeauna cu talpile. Produsele folosite au proprietati curative si vor indeparta excesul de sebum de la nivelul pielii, imbunatatind circulatia sangelui.

Uleiul folosit in masajul Ayurvedic are rolul de a preveni caderea parului si de a relaxa scalpul si muschii contractati. De regula, sunt cinci pozitii de masaj pentru o relaxare corporala completa.

In sezut, cu picioarele intinse, asezat pe spate, pe burta, in partea stanga sau dreapta, pentru ca toate functiile organelor sa fie activate si stimulate.

Tehnici complementare masajului Ayurvedic

Dupa masarea intregului corp, se aplica un tratament tonifiant, care consta in frectionarea intregului corp cu o pasta din plante medicinale amestecate cu lapte. Tehnica poarta numele de masaj udvartana.

O alta procedura complementara masajului propriu-zis este udgharshana. Are la baza pudra sau frunzele uscate ale plantelor cu efect tonifiant, care se aplica pe intreg corpul pentru deschiderea porilor si indepartarea excesului de grasime.

Specialistii in masaj Ayurvedic folosesc si anumite pietre cu efect relaxant pentru masaj sau oase de peste ori lemn de arbore pentru imbunatatirea proprietatilor curative ale tehnicii.

Masarea cu orez o completeaza pe cea traditionala. Se aplica in zona pieptului, spatelui, mainilor si picioarelor, in sens invers circulatiei sangelui. Dupa aceasta tehica sunt recomandate baile fierbinti, pentru o relaxare completa.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-21-2009/totul-despre-masajul-ayurvedic-892564




Totul despre masajul Ayurvedic - articole medicale - startsanatate