Frunzele verzi, inclusiv salata verde si spanacul, sunt printre cele mai periculoase alimente, fiind fruntase intr-un top 10 al alimentelor care ne expun la riscuri, potrivit unui studiu pe probleme de nutritie, publicat marti.Potrivit listei intocmite de Centrul pentru Stiinta in Interes Public, ...
Putem ajunge sa fim diagnosticati cu anumite boli din cauza hranei pe care o consumam zilnic. Chiar si cele mai banale fructe si legume pot ascunde pericole mari pentru sanatatea noastra. Recent, au ajuns in presa informatii referitoare la salmonella prezenta in pepeni galbeni si mango, scrie ...
Bacteriile ascunse in mancare pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Unele alimente sunt mai vulnerabile la o astfel de contaminare, tocmai de aceea este necesar sa stim care sunt acestea si ce putem face pentru a tine la distanta pericolul. bacterii prezente in diverse alimente. ...
Poliomielita anterioara acuta este o boala virala acuta provocata de un enterovirus, poliovirusul, care distruge neuronii motori ai coarnelor maduvei spinarii si nucleii motori ai nervilor cranieni, provocand o paralizie a muschilor inervati de acesti neuroni. Poliomielita anterioara acuta, numita d ... citeste in continuare
Infestarea intestinului gros cu protozoarul Balantidium coli. Omul se infesteaza prin ingestia de alimente sau lichide contaminate cu chisturi provenite din fecalele porcilor. Parazitii invadeaza si distrug peretele intestinului gros, determinand ulceratii si necroza, pacientul prezentand diaree s ... citeste in continuare