Cu siguranta nu toate ne-am nascut invatate, cel putin nu in ale bucatariei. Din pacate, greselile din bucatarie isi pun amprenta asupra sanatatii noastre. Si cum nici legumele sau fructele nu mai sunt ce-au fost, e chiar pacat sa pierdem si amarul de vitamine sau nutrienti continute de marfa luata ...
Frunzele verzi, inclusiv salata verde si spanacul, sunt printre cele mai periculoase alimente, fiind fruntase intr-un top 10 al alimentelor care ne expun la riscuri, potrivit unui studiu pe probleme de nutritie, publicat marti.Potrivit listei intocmite de Centrul pentru Stiinta in Interes Public, ...
Ai muncit din greu sa iti cureti casa si te lauzi ca ai putea manca si de pe jos, la ce treaba buna ai facut. Insa o multime de germeni au ramas nederanjati si iti pun in pericol sanatatea. Trebuie sa stii cum sa dezinfectezi fiecare suprafata in parte, fapt ce necesita atentie si ceva stiinta. ...
Putem ajunge sa fim diagnosticati cu anumite boli din cauza hranei pe care o consumam zilnic. Chiar si cele mai banale fructe si legume pot ascunde pericole mari pentru sanatatea noastra. Recent, au ajuns in presa informatii referitoare la salmonella prezenta in pepeni galbeni si mango, scrie ...
Alimentatia constituie un subiect intens dezbatut in zilele noastre si controversat sub anumite aspecte. Mai mult, din diverse cauze apar si se transmit conceptii gresite legate de ce mancam si de cum ne influenteaza alimentele alese. Potrivit alimente sau consumand cu preponderenta altele ...
Poate nu stiai, dar scaunul de toaleta este mai curat decat multe locuri din bucataria ta. Specialistii spun ca este mai sigur sa faci o salata in baie decat in bucatarie, acolo unde bacteriile sunt la tot pasul. Doctorul Charles Gerba, microbiolog si profesor la Universitatea din Arizona, spune ...
Bacteriile ascunse in mancare pot fi extrem de periculoase pentru sanatatea noastra. Unele alimente sunt mai vulnerabile la o astfel de contaminare, tocmai de aceea este necesar sa stim care sunt acestea si ce putem face pentru a tine la distanta pericolul. bacterii prezente in diverse alimente. ...
Atunci cand au loc competitii sportive importante, cei mai buni atleti isi arata fortele, dar si corpul perfect modelat. Atunci toata lumea vede rodul muncii lor, intrebandu-se cum de reusesc sa fie tot timpul in forma. S-ar putea ca unele obiceiuri alimentare ale acestor sportivi celebri sa te ...
Oamenii de stiinta au creat un iaurt care, odata consumat, poate detecta o serie intreaga de boli de care consumatorul sufera, de la ulcer pana la cancer. Iaurtul este tratat cu o bacterie care intercationeaza cu mancarea ingerata, E. Chromi, - dar si cu bacteriile din stomac -, colorand-o intr-o ...