Uleiurile esentiale sunt extracte concentrate, obtinute prin distilare din coaja unui arbore, radacina unei plante, frunzele ei sau florile. Se obtin astfel produse concentrate cu importante beneficii curative, de la tratarea acneei pana la cancer. Exista totusi zece uleiuri esentiale foarte ...
Rozmarinul nu lipseste din bucataria nici unei gospodine. Gustul aromat si usor amarui este perfect pentru prepararea pestelui, carnii de miel sau pui.Putini stiu insa ca rozmarinul are si numeroase intrebuintari curative. Are rol tonifiant asupra vaselor capilare, tocmai de aceea este un ...
Uleiul esential de muscate se obtine prin distilarea cu vapori de apa a frunzelor si tulpinii plantei. Produsul obtinut are numeroase intrebuintari curative si poate fi folosit in tratarea multor afectiuni.Uleiul esential de muscate are proprietati astringente, hemostatice (opreste hemoragiile), ...
Rozmarinul nu este numai o planta culinara, inrudita cu menta, folosita tot mai des de catre gospodine, ci este si un adevarat medicament. Dupa levantica, este planta cel mai des folosita la aromoterapie, pentru calitatile sale de indepartare a tensiunilor si stresului. Poate fi adaugata in supe, ...
Ce mancare are un continut proteic ridicat, previne aparitia cancerului, diabetului si daca consumi in exces nu vei avea probleme cu kilogramele in plus? E vorba despre banala fasole.Aceasta ofera toate aceste beneficii, daca este consumata regulat, fie sub forma pastailor fie a boabelor mari, ...
Cedrul este un simbol al maretiei in Sfanta Scriptura, unde este mentionat de peste 70 de ori. A fost considerat un arbore vindecator in antichitate, iar lemnul sau a fost folosit pentru constructia templelor si pentru proprietatile dezinfectante.In prezent cedrul este considerat de rusi o mare ...