ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Mai multe informatii despre "toxiinfectii alimentare"

Articole medicale care contin "toxiinfectii alimentare"

1. Botulismul

Botulismul este o toxiinfectie alimentara severa, determinata de bacilul botulinic si toxina lui, prin ingestia unor alimente, mai ales, care contin toxina, si caracterizata clinic prin afectarea sistemului nervos si tubului digestiv. Etiologie Agentul botulismului este Clostridium botulinum - ...


2. Alegeti condimente in loc de medicamente!

Scortisoara, rozmarinul, cuisoarele, cimbrul si dafinul au proprietãți analgezice și antiinflamatoare. Datoritã compozitiei lor chimice, condimentele sunt leacuri pentru problemele de fiecare zi: migrene, aritmii, indigestii, stãri febrile, intoxicatii, insomnii sau ...


3. Activitati zilnice care ne imbolnavesc

Aproximativ 65% din raceli si mai mult de jumatate din toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de activitatile zilnice.Lucrurile pe care le facem in casa si in jurul casei in fiecare zi au un impact mare asupra noastra si mai ales asupra sanatatii. Web.md va prezinta sase activitati comune casnice, ...


4. Nu mai luati antibiotice pentru orice boala!

Pe harta europeana a unui studiu privind rezistenta bacteriilor la antibiotice, Romania apare cu cod rosu, maro si portocaliu, insemnand ca intre 25 si 50 dintre germenii analizati din probele de sange ale pacientilor nu mai raspund la tratamentul obisnuit.Studiul realizat de Centrul European ...


5. Adio mancarimi, ma tratez natural

Alergiile, muscaturile de insecte, igiena precara si stresul sunt doar cateva cauze ale mancarimilor suparatoare. Starile acute provoaca plagi deschise chiar si se pot raspandi cu repeziciune pe intreg corpul.Pielea uscata favorizeaza mancarimile suparatoare, iar medicamentele in exces, expunerile ...


6. Boli care te pandesc zilnic din farfurie

Putem ajunge sa fim diagnosticati cu anumite boli din cauza hranei pe care o consumam zilnic. Chiar si cele mai banale fructe si legume pot ascunde pericole mari pentru sanatatea noastra. Recent, au ajuns in presa informatii referitoare la salmonella prezenta in pepeni galbeni si mango, scrie ...


7. Cat de periculos este sa mananci carne la gratar

Cei care consuma carne gatita pe gratar trebuie sa aiba grija si sa se uite cu atentie la ea. Numerosi oameni ajung in spital din cauza unor corpuri straine care pot fi inghitite accidental. Pericolul imediat nu vine neaparat de la grasimea consumata sau de la modul in care carnea este preparata, ...


8. Sfaturi utile pentru zilele caniculare

In zilele fierbinti nu trebuie sa ai grija doar la ce mananci, ce bei, cum te imbraci sau cum iti pastrezi camera cat mai racoroasa. O serie intreaga de masuri se impun, toate tipice unei perioade fierbinti, cum e aceasta pe care o traversam. Trebuie stiut faptul ca vara, cand este foarte cald, ...


9. Pulberea de rachitan vindeca toxiinfectiile alimentare

Aflat acum, in iulie, in plina inflorire, rachitanul, numit stiintific Lythrum salicaria, si recunoscut popular si ca iarba zanei sau floarea zanei, este un leac vechi, folosit in medicina populara in caz de paralizie, pentru oprirea hemoragiilor menstruale prelungite, combaterea infectiei ...


10. Cum sa faci canicula suportabila

Meteorologii iar au transmis, spre informare, o noua avertizare de vreme caniculara si nu au gresit nici de data aceasta. E foarte cald, simti sub talpi asfaltul cum se inmoaie, daca trebuie sa iesi din casa, obosesti rapid, transpire abundant, setea e naucitoare si ai impresia ca n-o poti potoli ...


Termeni medicali care contin "toxiinfectii alimentare"

1. Campylobacter

Gen de bacterie spiralata Gram-negativa. Speciile de Campylobacter reprezinta cea mai comuna cauza de toxiinfectii alimentare, producand cefalee, greturi, diaree si varsaturi care dureaza 3-5 zile. ... citeste in continuare


2. Escherichia

gen de bacterie din familia Enterobacteriaceae, cuprinzand bacili în general mobili, Gram-negativi, care au capacitatea de a fermenta carbo-hidratii, frecvent cu producerea de gaze; se gasesc în intestin ca saprofiti, în anumite conditii putand deveni patogeni. Escherichia coli - specie ce forme ... citeste in continuare


3. Salmonella

gen de bacterii din familia Enterobacteriaceae, cuprinzand bacili Gram-negativi, mobili, cu cili peritrihi, care traiesc în intestinul omului si al animalelor, determinand îmbolnavirea. Acesti bacili fermenteaza glucoza, cu formare de gaz în mod frecvent. Specia Salmonella parathyphi produce febr ... citeste in continuare


Medicamente care contin "toxiinfectii alimentare"

4. CETRINE, COMPRIMATE

Indicatii: Rinite alergice, conjunctivite alergice, iritatii, urticarie, dermografism, exeme cu localizare diversa, dermatite de contact, reactii alergice acute datorate unor toxiinfectii alimentare si intepaturi de insecte. Contraindicatii: Sarcina, mame care alapteaza si copii. Precautii: Stud ... citeste in continuare


5. FURAZOLIDON, COMPRIMATE

Indicatii:Toxiinfectii alimentare (salmoneloze), dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana.Contraindicatii:Alergie la furazolidon, deficit de G-6-PD, nou-nascuti (pana la o luna). in timpul tratamentului si 4 zile dupa, nu se consuma bauturi alcoolice ( ... citeste in continuare


6. FURAZOLIDON, comprimate

Indicatii: Toxiinfectii alimentare (salmoneloze), dizenterii bacilare, enterite infectioase ale sugarului, lambliaza, dizenterie amoebiana.Prezentare farmaceutica: Comprimate continand furazolidona 100 mg sau 25 mg (flac. cu 20 buc.); suspensie pentru uz pediatric, continand furazolidona 0,5 g/100 g ... citeste in continuare





articole medicale despre toxiinfectii alimentare - dictionar medical - medicamente toxiinfectii alimentare- startsanatate