Laptele este un produs foarte important pentru sanatatea noastra, insa exista multe persoane care nu vor sub nicio forma sa il consume. Este adevarat ca suntem singura specie care consuma laptele unor alte specii, insa la fel de adevarat este ca suntem singurii care gatim alimentele si ne face ...
Oamenii de stiinta americani atrag atentia ca daca tevile de apa din case sunt din cupru, acestea trebuie schimbate, mai ales daca cei ce locuiesc acolo au trecut de 50 de ani, pentru ca risca sa se imbolnaveasca de Alzheimer sau de boli de inima. Cercetarile au aratat ca, odata cu apa, si cuprul o ...
Daca vrei sa-ti incepi vara in forta, atunci du-te la piata si, in loc sa te aprovizionezi cu cola si inghetata, lasa-te ademenita de mirosul sacaitor al capsunilor.Capsunile contin apa (89%), hidrati de carbon (7%), protide (0,8%), zaharuri (8%), vitamine (A,B1,B2,B6,C,E,PP,K) si minerale (sodiu, ...
Nu putine sunt persoanele care cred ca nucile ingrasa. In realitate, ele sunt bogate in proteine si grasimi, dar nu ingreuneaza in nici un fel metabolismul si cu atat mai putin greutatea corporala.Consumul zilnic de nuci are numeroase beneficii, iar studiile cercetatorilor americani au aratat ca ...
Ficatul este un organ vital al corpului uman pentru ca el stocheaza vitaminele, mineralele, filtreaza toxinele si controleaza atent valoarea colesterolului.Tocmai de aceea, sanatatea lui este foarte importanta pentru intreg echilibrul organismului. Alcoolul, tutunul, stresul, medicamentatia ...
Cafeaua a fost folosita din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale revitalizante. A fost adusa in Europa de catre venetieni si era comercializata numai in farmacii. In lumea araba, cafeaua a inlocuit, la inceput, alcoolul.In lume se consuma anual 400 de miliarde de cesti de ...
Maslinele sunt printre cele mai vechi alimente, folosite inca din antichitate atat ca aliment, cat si ca medicament. Sunt mentionate inclusiv in Biblie (de mai mult de 40 de ori) pentru numeroasele lor intrebuintari curative, iar ramura de maslin este si in prezent un simbol al pacii si armoniei. ...
Cancerul, cea mai temuta boala a secolului, poate fi prevenit printr-o alimentatie potrivita. La fel si hipertensiunea, anemia ori alte afectiuni ale vremurilor in care traim. Si asta nu inseamna sa te lipsesti de anumite alimente, ci sa le consumi in cantitati suficiente pe cele care conteaza. Si, ...
Oamenii de stiinta au descoperit in premiera ca deficienta de zinc, care poate aparea natural odata cu inaintarea in varsta, duce la slabirea sistemului imunitar si aparitia inflamatiilor in organism, care sunt asociate cu o serie intreaga de boli, cum ar fi cele de inima, diabetul, bolile ...
Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide ...
Cunoscute indeosebi ca aditive alimentare, gelifiante sau emulsionante, algele sunt aliatii ideali ai unei alimentatii sanatoase, adevarate surse de beneficii pentru organism. Prin urmare, rolul lor nu este doar cel de a "decora" plajele, fiindca aceste legume de mare pot fi gatite in diverse ...
tulburare congenitala în metabolismul cuprului în care exista o deficienta de ceruloplasmina (care, în mod normal, formeaza complexe netoxice cu cuprul). Cuprul liber se poate depozita în ficat, producand icter si ciroza, sau în creier, determinand retard mental si simptome asemanatoare parkins ... citeste in continuare
Indicatii: Oboseala, epuizare fizica sau nervoasa, stres, convalescenta, boli infectioase, boli hepatice, osteoporoza, distrofii ale tesuturilor cutanate, neoplasme, anemii, carente nutritive, regimuri alimentare dezechilibrate sau restrictive; consum exagerat de alcool, celor care lucreaza in med ... citeste in continuare
vitamine Indicatii: Oboseala, epuizare fizica sau nervoasa, stres, convalescenta, boli infectioase; in suprasolicitarile fizice si psihice; compenseaza pierderile excesive de minerale si oligoelemente din diferite situatii patologice (diaree, voma, transpiratii excesive si ciclului menstrual); ... citeste in continuare
Indicatii: Oboseala , epuizare fizica sau nervoasa, stres , convalescenta , boli infectioase, boli hepatice , osteoporoza , distrofii ale tesuturilor cutanate , neoplasme, anemii, carente nutritive, regimuri alimentare dezechilibrate sau restrictive; consum exagerat de alcool , celor care luc ... citeste in continuare
CALIBRUM® 50 PLUS contine 13 vitamine , beta caroten , 15 minerale, Ginko biloba si ginseng (extract de Ginseng ). CALIBRUM 50 PLUS Multivitamine cu minerale, ginseng si Ginko biloba Supliment alimentar De ce vitaminele si mineralele sunt importante? Vitaminele sunt compusi organici ce a ... citeste in continuare