Vitaminele sunt absolut necesare pentru ca organismul sa functioneze normal. Unele vitamine iti fac parul si pielea stralucitoare, altele te incarca cu energie, in timp ce altele te ajuta in mentinerea greutatii. Principalele categorii de vitamine sunt A, B, C, D, E, K. Afla in continuare de ce ...
Ceaiul alb este originar din China si se obtine din mugurii si frunzele plantei camellia sinensis, care creste in China, Rusia, Argentina, India, cele mai faimoase tari pentru producerea de ceaiuri. S-a folosit din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale antioxidante, iar ...
Homeopatia este metoda naturala de vindecare, in care tratamentul are la baza substanta care a provocat aparitia afectiunii la omul sanatos. Specialistii cred ca ceea ce ne-a imbolnavit ne poate vindeca, daca remediul se prepara si se administreaza corect. Aceste tratamente sunt realizate din ...
Ceaiul verde inseamna mult mai mult decat posibilitatea de a ne relaxa la o ceasca de ceai. Printre multe alte, ceaiul verde ajuta impotriva imbatranirii si reduce riscul aparitiei unei forme de cancer.Se stie ca vitamina E incetineste degenerarea celulelor si procesul de imbatranire. Ceaiul este ...
Intamplator, traditia ne-a lasat data exacta cand a fost consumata pentru prima data aceasta bautura excelenta, careia ii spunem ceai: in anul 2737 i.Hr. Se zice ca, atunci, imparatul chinez Shen Nung, tolanit la umbra unui pom, a cerut un pahar cu apa fierbinte. Intamplator, din pom, i-au cazut ...
Alaturi de fructe si legume, zarzavaturile reprezinta o alta sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare. In plus, acestea contin substante care ajuta la prevenirea unor forme de cancer, boli cardiovasculare sau pierderea vederii care se manifesta odata cu inaintarea in varsta. ...
De la patrunjel, ca aliment si medicament, se foloseste totul: frunzele, proaspete ori uscate, si radacina, ajunsa la maturitate pe la sfarsitul lunii august. Patrunjelul nu lipseste din nicio bucatarie romaneasca pentru ca este de neimaginat o ciorba, tocanita sau salata de rosii fara patrunjel. ...
Patlagina, o buruiana care apare peste tot, sacaitoare si obraznica, dar bogata in saruri minerale, vitamine, acizi organici si multe alte substante bune pentru sanatate, poate trata dizenteria, durerile de cap, infectiile vezicii urinare, febra, gripa, durerile uterine, sangerarile excesive, ...
In acatiste si rugaciuni, noi, crestinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasa si inmiresmata, cea care l-a nascut si l-a purtat in brate pe Domnul nostru, Iisus Hristos. Nu intamplator, in 1999, cand a fost in vizita in Romania, Papa Ioan Paul al doilea a spus despre tara noastra ca ...
Patrunjelul si leusteanul sunt nelipsite din bucataria noastra romaneasca deoarece oricine stie ca nu se poate concepe o ciorba fara aceste doua verdeturi care dau gust mancarii. Putini, insa, le cunosc beneficiile pentru sanatate. Tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative si diuretice, ...
Alimentele sanatoase sunt aliatii de nadejde pentru o viata lipsita de griji, boli, dandu-ti si energie pentru a rezolva multiplele probleme care apar pe durata unei zile. Cum unde-s doi puterea creste, unele dintre acestea devin chiar mai puternice si benefice in pereche. Iata care asemenea ...
Armurariul previne si trateaza afectiunile ficatului, actionand ca un scut care nu permite patrunderea toxinelor in celula hepatica. In scop terapeutic sunt folosite semintele plantei, bogate in silimarina, care nu este nimic altceva decat un hepato-protector. Semintele ca atare ori preparate sub ...