ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Cum ne afecteaza toxinele depozitate in celulele de grasime? - articole medicale

Cum ne afecteaza toxinele depozitate in celulele de grasime?

        Nu cred ca mai e necesar sa subliniez cate probleme de sanatate pot fi generate de o creștere in greutate excesiva.         Obezitatea și ingrașatul cu multe kilograme conduc la afecțiuni precum diabet, tensiune arteriala sau boli de inima.

        Dar știai ca organismul iți depoziteaza toxinele in grasime? In primul rand citește semnele pe care organismul ți le trimite in momentul in care incepe sa fie supraincarcat de toxine.

        De ce iți depoziteaza organismul toxinele in celulele adipoase și cum le eliminam?

        In anii '80 Agenția de Protecție a Mediului (Environmental Protection Agency - EPA) a desfașurat un studiu asupra grasimii corporale umane.

        Cercetatorii au descoperit ca toate mostrele de țesut adipos uman conțineau urme de 4 solventi industriali și o dioxina.       Alte 9 chimicale, inclusiv alte 3 dioxine și un furan au fost descoperite in mai mult de 90% din mostrele de grasime.

        Ce sunt dioxinele?

        Dioxinele sunt o clasa de contaminanți chimici formați in timpul proceselor de combustie precum incinerarea reziduurilor, incendiilor forestiere sau arderea gunoaielor in spatele blocului, dar și in timpul unor procese industriale precum manufactura ierbicidelor sau procesele de fabricare din pulpa de hartie și carton.

        Pentru a preveni ca aceste toxine sa "zburde" libere prin organism alterandu-ți organele, corpul le depoziteaza in celulele adipoase.

Toxinele, ca și vitaminele, pot fi imparțite in 2 categorii.

        Toxine hidrosolubile: care sunt eliminate cu ușurința in afara organismului prin sange și rinichi.

        Toxine liposolubile: care trebuie sa fie transformate la nivelul ficatului pentru a deveni hidrosolubile.

Toxinele liposolubile includ pesticidele, conservanții, aditivii alimentari, metalele grele, poluanții, plasticul și substanțele chimice din mediul inconjurator.

        Prima linie de aparare - ficatul

        Ficatul produce bila, un fluid galben-verzui care este depozitat in vezicula biliara. Este esențial pentru digestia grasimilor și pentru eliminarea celulelor roșii uzate, dar și a anumitor toxine din organism.

        In timpul digestiei, stomacul devine permeabil in mod selectiv pentru ca sistemul limfatic sa poata prelua grasimile absorbite și sa le transporte catre ficat. Grasimile sanatoase sunt apoi transformate in colesterol, membrane celulare, hormoni și celulele cerebrale și de piele.

        Grasimile rele sunt procesate și marcate pentru a fi eliminate prin bila, care este absorbita de fibrele insolubile și parasește organismul ca materii fecale.

        Din acest motiv este atat de important sa consumi suficiente fibre alimentare.

        Cum contribuie sistemul limfatic la detoxifiere?

        Țesutul limfatic asociat stomacului este țesutul limfatic care inconjoara intreg tractul intestinal. Așa cum am menționat anterior, țesuturile absorb și proceseaza atat grasimile nutritive cat și cele toxice din sistemul digestiv și le transporta in sistemul limfatic.

        Pentru ca acest proces sa funcționeze, atat țesutul digestiv cat și țesutul limfatic trebuie sa fie sanatoase.

        Semne ca ai un țesut limfatic asociat stomacului congestionat: balonare, alergii, grasime abdominala excesiva, hipersensibilitate, iritații și mancarimi ale pielii, inflexibilitate articulara, maini și picioare cu inflamație, probleme cu eliminarea (constipație sau diaree), dureri de cap ocazionale.

        De ce sunt toxinele depozitate sub forma de grasime?

        In mod normal, toxinele care sunt absorbite in limfa sunt neutralizate de celulele albe din nodurile limfatice. In cazul unui sistem limfatic congestionat sau a unui sistem digestiv nesanatos, procesul este afectat in mod sever și toxinele iși fac loc inapoi in ficat.

        Odata ce ficatul se congestioneaza, produce o bila mai groasa, ineficienta, creand astfel un ciclu al toxicitații. Ficatul incepe sa elimine toxinele liposolubile in circulația sangelui.         Aceste toxine iși pot gasi loc pentru a ajunge in celulele adipoase, unde sunt depozitate timp de foarte mulți ani și cauzeaza oxidare (daune provocate de radicalii liberi) și degenerare.

        Cum elimini toxinele din organism?

  Alergiile alimentare, grasimea corporala in exces, o alimentație nesanatoasa și nivelurile ridicate de stres contribuie la o toxicitate crescuta in organism.

        Ce poți face pentru reducerea toxicitații?

    1. Reintra in forma

        Un stil de viața activ te va menține tanar și va preveni creșterea nivelului de toxicitate. Transpirația va ajuta organismul sa elimine toxinele prin intermediul pielii.

        Pe langa asta, cu cat te miști mai mult, cu atat stimulezi mai mult sistemul limfatic și sistemul cardiovascular. Menținerea acestor sisteme sanatoase te asigura ca vei elimina in mod eficient reziduurile din corp.

    2. Detoxifiere

        Detoxifierea periodica a ficatului va preveni congestia acestuia. Exista multe metode naturale și sigure pentru realizarea acestui proces.

        Evident ca odata cu creșterea cantitații de toxine din organism și efortul depus pentru eliminarea acestora va fi mai mare. Consuma alimente integrale, neprocesate și naturale cat mai des pentru a curața organismul cu produse naturale.

    3. Mananca sanatos

        Este foarte important sa asiguri organismului suficiente fibre alimentare pentru absorbția bilei. Fructele, legumele crucifere și cerealele integrale (quinoa, fulgi de ovaz, teff) fac o treaba foarte buna și sunt pline de nutrienți.

        Este important sa respecți orice sensibilitate alimentara pe care ai avea-o, precum intoleranțele la lapte sau gluten, care pot fi proinflamatoare.

    4. Relaxeaza-te

        Stresul poate cauza inflamație, care poate interfera cu schimbul de grasimi și nutrienți in țesutul limfatic asociat stomacului. Exista o mulțime de strategii grozave pentru destresare și menținerea organismului in armonie.

----------------------



http://deniplant.blogspot.com/2021/11/cum-ne-afecteaza-toxinele-depozitate-in.html



Cum ne afecteaza toxinele depozitate in celulele de grasime? - articole medicale rss - startsanatate