ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Tratament sclerodermie - articole medicale

        Odata stabilit diagnosticul, medicii recomanda bolnavului sa-și adapteze stilul de viața la posibilitațile organismului, sa adopte un stil de viața sanatos, sa evite stresul și alți factori agravanți ai sclerodermiei, sa-și controleze zilnic tensiunea arteriala.

        Tratamentul este de lunga durata și ajuta la reducerea severitații și agravarii simptomelor, incetinirea evoluției bolii.
        Odihna! - Oboseala este un simptom frecvent in sclerodermie, de aceea este important sa economisiți energia, prin repaus și relaxare intre activitațile zilnice și program de somn de noapte suficient.
        Fizioterapie! - Cu ajutorul unui kinetoterapeut stabiliti un program individualizat: mers de jos, exerciții fizice ușoare, pentru antrenarea circulației sanguine, reducerea redorii și anchilozei articulare, a dificultaților in respirație, pentru reabilitarea sfincterelor.
        Gestionarea stresului! - Stresul este un factor agravant al sclerodermiei, face ravagii in sistemul imunitar și agraveaza atacurile Raynaud. Evitati supararile, reduceți factorii de stres, simplificați-va viața. Tehnicile de relaxare pot face ca boala sa fie mai puțin apasatoare și bolnavul sa-și recapete increderea și respectul de sine. De exemplu Tai Chi, Yoga sau masajele, reduc stresul, ajuta la relaxare și la creșterea energiei organismului.
Ingrijirea pielii! - Pentru protejarea pielii și diminuarea uscaciunii acesteia, evitați baile fierbinți, folosiți creme cu efect emolient și hidratant (aplicate in primele 5 minute dupa baie), creme de protecție fața de razele solare.

        MUZICA
        Dieta sanatoasa! - In sclerodermie alimentația este importanta pentru evitarea deficienței de nutrienți esențiali, pentru a menține colesterolul și tensiunea arteriala in limite normale, pentru a preveni un atac al sindromului Raynaud și agravarea sclerodermiei. Nu mancați mult la o masa, mancați incet, mestecați bine, in timpul somnului adoptați o poziție semi-culcat pentru a evita refluxul esofagian. Mancați multe fructe și legume, acestea conțin antioxidanți, nutrienți care ajuta la menținerea elasticitații arterelor. Nu consumați alimente care conțin grasimi saturate și colesterol (carne grasa, mezeluri, unt, grasimi animale) care conduc la ingustarea arterelor, la ateroscleroza, hipertensiune arteriala, fenomen Raynaud și agravarea sclerodermiei. Mancați somon, macrouri, pești care conțin acizi grași Omega 3, benefici pentru inima și vasele sanguine.
        In alimentatie sunt necesare grasimile polinesaturate: acizi grași tip omega 3 (ulei de pește) și omega 6 (ulei de luminița noptii) consumate in mod regulat și pe termen lung. Optați pentru carne slaba (pui, curcan), uleiuri vegetale nerafinate (ulei de masline, de floarea soarelui, de porumb, de samburi de struguri). Consumați cantitați rezonabile de branzeturi (degresate sau semidegresate). Eliminați bauturile care conțin cofeina (cafea, ceai, cola), bauturile carbogazoase și alcoolul. Hidratarea este importanta pentru o buna circulație sanguina, minim 2 litri de lichide in 24 de ore.

        Se exclud din alimentație: carnea roșie, grasimi animale, afumaturi, mezeluri, conserve, branza grasa, lapte integral, produse zaharoase concentrate, aditivi alimentari, alimente rafinate (paine alba, paste fainoase, zahar, etc.), prajeli (conțin acizi grași trans), conservanți și coloranți alimentari.
        Atenție la remediile naturale consumate!

        Unele produse naturale sunt contraindicate in sclerodermie și in toate bolile autoimune, de exemplu echinacea.

        In bolile autoimune sunt indicate produse naturale cu efect imunomodulator și nu exclusiv imunostimulator.



http://deniplant.blogspot.com/2021/11/tratament-sclerodermie.html



Tratament sclerodermie - articole medicale rss - startsanatate