ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Alimente de evitat in sclerodermie - articole medicale

Alimente de evitat cu sclerodermie

        Sclerodermia este un grup de boli care provoaca intarirea pielii și a țesutului conjunctiv.

        Sclerodermia localizata afecteaza numai pielea, in timp ce sclerodermia sistemica poate afecta și organele interne și țesutul.         Sclerodermia se poate prezenta diferit la fiecare persoana afectata, iar recomandarile privind dieta sunt orientate catre simptome specifice.

        Daca aveți unele dintre simptomele - precum boala de reflux gastroesofagian; dismotilitate, o afecțiune in care mușchii tractului gastrointestinal nu funcționeaza așa cum ar trebui; disfagie sau dificultați de inghițire; intarirea pielii; sau fenomenul Raynaud - este posibil sa fie nevoie sa evitați anumite alimente.

        Boala de reflux gastroesofagian

        Boala de reflux gastroesofagian sau GERD apare atunci cand acizii din stomac scapa in esofag și provoaca o senzație de arsura.

        Ar trebui sa evitați alcoolul, cofeina, alimentele picante și alimentele grase daca aveți probleme cu GERD.

        Unii oameni constata ca scaderea consumului de alimente acide, cum ar fi roșiile, poate imbunatați refluxul acid.

        Evitați sa mancați alimente cu 2-3 ore inainte de culcare, intrucat culcat poate agrava refluxul de acid in esofag.

        Dismotilitate și disfagie

        Puteți intampina dificultați de inghițire cu sclerodermie, denumita disfagie.

        Țesutul ingroșat și cicatric pe care il provoaca sclerodermia poate duce la un esofag restrans, ceea ce duce la dismotilitate sau la mișcarea incetinita a alimentelor.

        Este posibil sa fie nevoie sa evitați alimentele foarte uscate daca apar aceste probleme.

        Puteți inmuia alimente precum biscuiți și paine in lichide, astfel incat sa fie mai ușor de inghițit. In funcție de gravitatea acestor probleme, poate fi necesar sa evitați și bucați mari de carne sau legume. Le puteți lichefia intr-un blender sau piure aceste alimente pentru a le face mai ușor sa inghita și sa calatoreasca in esofag.

        Intreținerea pielii și fenomenul Raynaud

        Intarirea pielii este un simptom caracteristic al sclerodermiei. Fenomenul Raynaud - in care fluxul de sange restrans la maini și picioare provoaca frig, amorțeala sau durere - este, de asemenea, foarte frecvent, care apare la 90 la suta dintre cei cu sclerodermie, potrivit Institutului Național de Artrita și Boli Musculo-scheletice ale pielii. Ambele condiții pot ingreuna prepararea alimentelor. Este posibil sa aveți probleme cu taierea fructelor și legumelor proaspete, ceea ce ar putea duce la evitarea acestor alimente. In loc sa inlature aceste alimente alimentare din alimentația dvs., totuși, incercați sa cumparați fructe și legume proaspete sau congelate pre-taiate sau cereți unui membru al familiei sa va ajute sa pregatiți aceste alimente.

        Alte preocupari nutriționale

        Daca aveți sclerodermie, ar trebui sa mențineți un aport adecvat de calorii și sa consumați o varietate de alimente bogate in nutrienți.

        Deoarece boala prezinta o serie de simptome, este posibil sa nu fie nevoie sa va modificați dieta actuala.

        Daca aveți intrebari cu privire la simptomele particulare și efectele acestora asupra starii nutriționale, trebuie sa consultați un medic sau un dietetician.

 http://deniplant.blogspot.com/2021/11/alimente-de-evitat-in-sclerodermie.htmlAlimente de evitat in sclerodermie - articole medicale rss - startsanatate