ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

De unde vin toxinele - articole medicale

        De unde vin toxinele?

        Din pacate in prezent chiar daca am vrea sa mancam ca pe vremea bunicilor și chiar daca am trai la țara și ne-am crește noi toate cele de ale gurii, nu putem avea garanția ca mancam 100% sanatos. Civilizația a patruns și la sat și a adus cu sine și proastele obiceiuri alimentare. Omul modern, din cauza alimentației nenaturale, consuma anual 2-3 kg de E-uri sau altfel spus aditivi alimentari: coloranți chimici, emulgatori, potențiatori de gust (extrem de periculoși - adevarați "brain killeri" -distrugatori de neuroni), stabilizatori, conservanți.    Ca și cum nu ar fi suficient, majoritatea alimentelor conțin reziduuri de pesticide, ierbicide, nitrați și alte substanțe cancerigene. Din cosmetice (creme, deodorante, șampoane) mai acumuleaza alte 2-3 kg de substanțe toxice. Apa, aerul, solul sunt poluate cu solvenți, cu gaze de eșapament, dioxine, metale grele, substanțe volatile, etc.

        In aceste condiții, detoxifierea colonului devine o necesitate și cel mai important pas pentru detoxifierea intregului organism. In pliurile colonului, diverticule sau direct pe pereții acestuia se pot acumula resturi putrefactive chiar și de ani de zile. Aceste resturi pot irita pereții intestinelor, care produc ca reacție mucus in exces, care inițial se produce ca o reactie de aparare la factorii iritativi, se poate acumula in timp și se transforma intr-o placa mucoida ce afecteaza absorbția nutrienților, contribuie la constipație și chiar la autointoxicarea organismului.

       Autointoxicarea reprezinta un pericol pentru sanatate!

        Pe langa intoxicarea externa, exista și o intoxicare a organismului de natura interna. Autointoxicarea reprezinta recircularea in organism a toxinelor rezultate in urma proceselor de digestie și neeliminate la timp. Astfel, se creeaza un dezechilibru al microbiotei intestinale cu efecte grave asupra imunitații. Un studiu efectuat in Marea Britanie, pe persoane cu varste intre 35-55 de ani, a relevat faptul ca 95% dintre subiecți aveau cel puțin unul dintre simptomele de autointoxicare: tensiune, stres, paloare, cearcane, constipație/diaree, oboseala cronica, dureri de cap și de spate, balonari și flatulența, indigestie și greața, gust neplacut in gura, halena, miros neplacut al corpului. Autointoxicarea apare cel mai frecvent pe fondul digestiei incomplete, perturbarii microbiotei intestinale și, mai ales, din cauza constipației cronice!

        Constipația și efectele asupra sanatații

        Constipația cronica poate avea efecte devastatoare asupra sanatații intregului organism. Constipația este in mod greșit evaluata ca fiind doar un "inconvenient fiziologic", ea poate fi unul dintre cei mai temuți factori ce pot afecta in timp sanatatea organismului. Aproape ca nu exista boala care sa nu aiba ca factor favorizant constipația.         Cancerul de colon apare cel mai frecvent in zona sigmoida (zona terminala a colonului) și in rect, exact acolo unde materiile stagnante, neevacuate la timp, iși manifesta efectul toxic maxim, iar daca alimentația este  dezechilibrata cu multe carnuri, prajeli, grasimi, produse de fast-food...avem risc crescut de cancer de colon.

        Cum funcționeaza procesul de detoxifiere?

        Practic, detoxifierea inseamna curatarea sangelui. Acest lucru se realizeaza prin indepartarea impuritaților din sangele din ficat, unde toxinele sunt procesate pentru eliminare. De asemenea, organismul elimina toxinele prin rinichi, intestin, plaman, sistemul limfatic, piele. Cu toate acestea, atunci cand aceste sisteme sunt compromise, impuritațile nu sunt filtrate corespunzator și corpul este afectat in mod negativ.

---------------------

       

        Un program de detoxifiere poate ajuta procesul natural de curațare al organismului prin:

- Repausul organelor prin post
- Stimularea ficatului pentru a indeparta toxinele din organism
- Promovarea eliminarii prin intestin, rinichi și piele
- Imbunatațirea circulației sangelui
- Alimentarea corpului cu nutrienți sanatoși.

        Dezintoxicarea funcționeaza pentru ca se adreseaza nevoilor celulelor individuale, celor mai mici unitați ale vieții umane",

        Cum stiti daca aveți nevoie de detoxifiere?

        Toata lumea ar trebui sa se detoxifice cel puțin o data pe an. Nu se aplica detoxifierea mamelor care alapteaza, copiilor și pacienților cu boli degenerative cronice, cancer sau tuberculoza. Consultați medicul atunci cand aveți intrebari daca detoxifierea este potrivita pentru Dvs. Se recomanda detoxifierea pentru simptome precum: Oboseala inexplicabila, Eliminarea lenta, Piele iritata, Alergii, Infecție de grad scazut, Ochi pufos sau pungi sub ochi, Balonare, Probleme menstruale, Confuzie mintala.

   Diverse maniere de indepartare a toxinelor din organism

        Exista multe programe de detoxifiere și rețete de detoxifiere, in funcție de nevoile individuale.

        Multe programe respecta un program de 7 zile, deoarece corpul necesita timp pentru a curața sangele.

        Programul presupune post de 2 zile pe lichide, urmat de o dieta de detoxifiere planificata cu atenție, de 5 zile, pentru a permite repaus sistemului digestiv. Se recomanda a se consuma suc, pe o perioada de la 3-7 zile (a se bea doar sucuri de fructe și legume proaspete și apa) ca mod eficient de a elibera toxinele.         Exista 2 metode de detoxifiere, care la noi sunt cel mai des intalnite:

        1. Eliminarea stresului

        Unul dintre primele și cele mai semnificative obstacole in calea unei sanatați bune este stresul - cel care determina organismul sa elibereze hormoni de stres. In timp ce acești hormoni pot oferi ceva mai multa adrenalina care sa ne ajute sa depașim un obstacol pe termen scurt, in cantitați mari aceștia creeaza toxine și incetinesc enzimele responsabile pentru detoxifiere din ficat. Yoga, Qigong-ul și meditația sunt modalitați simple și eficiente de a calma stresul, prin resetarea reacțiilor fizice și mentale vis-a-vis de inevitabilul lucru pe care il va aduce problemele și angoasele de zi cu zi: stresul. De fapt, orice sport ajuta la eliminarea stresului, la o mai buna rezistența mentala și la atingerea unei stari de calm și de liniște.

        2. Curațarea intestinala - primul pas catre sanatate

        Curațarea intestinala reprezinta cea mai eficienta metoda de detoxifiere a organismului. Prin curațare intestinala sunt eliminate toxinele, se reface microbiota intestinala, se purifica singele și limfa.

        Pot fi ameliorate sau chiar vindecate prin purificare și detoxifiere intestinala

                probleme digestive: tranzit intestinal lent, constipație, balonari și gaze (meteorism), colon iritabil, reflux gastro-esofagian, hemoroizi, paraziți intestinali, polipi intestinali, afecțiuni biliare.

                alte afecțiuni: boli ale pielii (acnee, furuncule, eczeme diverse), migrene, alergii diverse, artrita, oboseala cronica.

        In urma a zeci de ani de terapii de vindecare a organismului prin curațarea intestinului, s-a ajuns la concluzia ca pana la 80% din imunitatea organismului se datoreaza colonului! Explicația este relativ simpla, de vreme ce 70-80% din ganglionii sistemului limfatic se gasesc langa intestin și in directa corelație cu acesta. Curațand și revitalizand intestinul, acesta va polua mai puțin ficatul, care va fi mai puțin obosit și va avea resurse sa lupte cu alte probleme, iar sistemul limfatic se va decongestiona, activandu-și funcțiile imune la capacitate maxima.
        Pentru detoxifiere urmariti sa reduceți cat mai mult cantitatea de toxine pe care le introduceți in organism in timpul curei de detoxifiere, Evitați alimentele rafinate, care conțin aditivi alimentari sau E-uri: conservanți, coloranți, amelioratori, aromatizanți, Eliminați grasimile, alimentele prajite, conservate sau afumate, Reduceți consumul de carne sau chiar eliminați-l, renunțați definitiv la mezeluri, Eliminați produsele din faina alba. Puteți consuma cereale integrale, paine neagra, paine de secara, paste integrale, Consumați lactate proaspete: iaurt, sana, chefir (acestea desigur in afara postului crestin), Evitați consumul de zahar, cafea, alcool, bauturi carbogazoase, Inlocuiți zaharul cu miere, Inlocuiți dulciurile cu fructe, Inlocuiți cafeaua cu ceai verde.

-------------------------

       

        10 metode naturale de a va curața organismul de toxine zilnic

        Dupa un program de detoxifiere, va puteți curața corpul zilnic, urmand cateva sfaturi practice precum:

Consumați multe fibre, inclusiv orez brun, fructe
și legume proaspete, provenite din agricultura ecologica

Sfecla, ridichile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina,
clorella și algele sunt alimente excelente pentru detoxifiere.

Curatați și protejați ficatul, luand ierburi precum
radacina de papadie, brusture și consumand ceai verde.

Luați vitamina C, care ajuta organismul sa produca
GLUTATION, un compus hepatic, antioxidant, care indeparteaza toxinele.

Beți cel puțin 2 litri de apa/zi.
Luați o sticla de apa cu dvs. oriunde mergeți!

Respirați adanc pentru a permite oxigenului
sa circule mai complet prin sistemul Dvs.

Transformați stresul, accentuand emoțiile pozitive.

Practicați hidroterapia, facand un duș foarte fierbinte
timp de 5 minute, permițand apei sa va curga pe spate.
Urmați cu apa rece timp de 30 de secunde.
Repetați de 3 ori, apoi stați in pat timp de 30 de minute și relaxați-va.

Transpirați intr-o sauna, astfel incat corpul
dvs. poate elimina deșeurile prin transpirație.

Exfoliați-va pielea sau incercați baile pentru picioare
pentru a elimina toxinele prin porii Dvs.
Perii speciale sunt disponibile la magazinele de produse naturale.

        Care este cea mai importanta modalitate de detoxifiere?

        Exercițiu Yoga sau sariturile sunt bune, o ora in fiecare zi."

        Incercați, de asemenea, Qigong, un sistem de exerciții bazate pe arte marțiale, care includ exerciții speciale pentru detoxifiere sau curațare, precum și multe alte exerciții cu beneficii specifice pentru sanatate.

        Un sfat important: Consultați medicul inainte de a utiliza orice tratament de sanatate, inclusiv suplimente pe baza de plante și remedii naturale și spuneți-i medicului Dvs daca aveți o afecțiune medicala grava sau luați orice medicament.  

 

        Sursa

 

https://www.paradisulverde.com/blog/detoxifierea-un-procedeu-necesar-pentru-sanatatea-noastra/amp/

------------------



http://deniplant.blogspot.com/2021/11/de-unde-vin-toxinele.html



De unde vin toxinele - articole medicale rss - startsanatate