Dintre diferitele vietuitoare, numai omul prepara alimentele in diferite moduri, pentru a le mari sapiditatea si digestibilitatea. Pregatirea alimentelor a devenit de-a lungul istoriei sale, pentru om, o adevarata arta; Gastronomia reprezinta tocmai aceasta arta a ...
În China, cu excepţia călugărilor budişti, foarte puţini oameni sunt vegetarieni. Medicina tradiţională chineză consideră că astfel de diete au doar rol terapeutic. Ţelina, de exemplu, pe lângă menţinerea ...
Nutritionistii recomanda consumul a cel putin cinci legume zilnic. Pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele continute este bine sa le consumam crude sau preparate in aburi. Bogate in fibre alimentare, vitamina C, betacaroten, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, legumele ne ...
In plin sezon al exceselor de toate felurile, nu-i rau sa ai la indemana un mic ghid de supravietuire in caz de mahmureala. Daca ai multi sarbatoriti in aceasta perioada, ai prilejul sa testezi chiar toate retetele, desi ar fi bine sa nu fie cazul. Reporterii The Sun au testat cateva dintre ...
In dieta asiatica traditionala, plantele sunt unele dintre cele mai importante alimente. Hrana zilnica a popoarelor asiatice include orez, cartofi, fructe, legume, nuci si alune, uleiuri vegetale, condimente si bauturi din plante, incluzand ceaiul, vinul si berea. Aceasta dieta ofera micronutrienti ...
Ai auzit probabi de curele de slabire cu alimente fast food si nu le-ai crezut. Precum toata lumea si tu esti convins ca junk food-ul (hamburgerii, shaorma, cartofii prajiti sau snacks-urile) are numai efecte daunatoare asupra organismului.Tot o forma de junk food este si popocornul, porumbul de ...
E vara si mult prea cald si aici ma refer, mai ales, la durata, ca cineva sa refuse o bere rece care sa abureasca paharul. Prin compozitia sa bogata, care aminteste de o farmacie cu produse naturiste, berea tonifica, energizeaza, racoreste si, in acelasi timp, hraneste, fiind si un aliment ...
producatorii de cuptoare cu microunde sustin ca aceste aparate protejeaza nutrientii din hrana, dar contrariul se poate vedea chiar si cu ochiul liber, caci se schimba textura si gustul bucatelor incalzite astfel. Alimentele scoase dintr-un astfel de cuptor capata un gust usor "sintetic", iar ...
Zilnic te gandesti ce alimente sa consumi pentru a slabi sau a te energiza, dar niciodata nu consideri mancarea ca pe un medicament ce te poate scapa de boli. Stiind acest secret, insa, poti preveni sau scapa de anumite afectiuni, conform cancer la prostata sau de esofag. Cercetatorii spun ca apara ...
De curiozitate macar treci prin piata, in aceasta perioada, ca sa vezi ca tarabele sunt pline de fructe de-ale noastre, romanesti, de toate marimile, culorile si gusturile. Nu sunt perfecte, nu sunt precum cele aduse de peste mari si tari si pe care le gasesti numai in supermarketuri, ambulate in ...
Matasea de porumb este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind un bun diuretic natural. Are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si calmante, ajuta la eliminarea kilogramele in plus si a pietrelor de la rinichi, amelioreaza durerile premenstruale, rezolva afectiunile prostatei si ...
Legumele sunt fundamental necesare pentru o viata sanatoasa. Dar avem o groaza de idei preconcepute despre acestea. Sa demontam cateva dintre miturile despre legume. Cum sunt mai bune: fierte sau inabusite, prajite sau la cuptor? Cartofii ingrasa? Iata cateva intrebari la care vitamine si ...
Macesele, niste fructe mici, de un rosu aprins, adevarate depozite de vitamina C, se culeg toamna, cand sunt in parg, sau mau tarziu, dupa ce le arde bruma, doar ca atunci, fiind foarte coapte, trebuie prelucrate imediat ca sa nu se degradeze. Macesele au de 50 de ori mai multa vitamina C decat ...
Cercetarile mai vechi sau mai noi au concluzionat ca persoanele care mananca fructe si legume inchise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer. ...
Bauta cu moderatie, berea se recomanda oricui, mai ales intr-o zi fierbinte de vara ca aceasta pe care o traversam acum. Trebuie sa se stie ca berea este un produs natural si poate fi consumata nu numai ca racoritor, ci si ca medicament de prevenire, mai ales. Pornind de la compozitie, un pic de ...
Coada calului, Equisetum arvense, pe numele stiintific, creste prin locuri umede, pe campii, pe malul raurilor de munte sau de-a lungul cailor ferate si, in functie de zona geografica, se mai numeste si parul porcului, barba ursului, coada iepei, nodatica, opintici, bradisor, coada manzului. ...
Indicatii: Tusea care insoteste diferitele afectiuni ale cailor respiratorii: bronsite, traheite, faringite, pneumonii acute si cronice. Siropul are de asemenea actiune benefica in constipatii, ulcer gastro-duodenal, gastrite acute si cronice si gastroduodenite. Contraindicatii: Nu se administr ... citeste in continuare
Indicatii terapeutice: Tusea care insoteste diferitele afectiuni ale cailor respiratorii : bronsite , traheite , faringite , pneumonii acute si cronice. Siropul are de asemenea actiune benefica in constipatii, ulcer gastro- duodenal , gastrite acute si cronice si gastroduodenite. Forma de prez ... citeste in continuare