Constipatia Constipatia este o afectiune digestiva dintre cele mai frecvente, constand in evacuarea intarziata, la mai mult de 24-48 ore, uneori cu mare dificultate, a continutului intestinal. Cauzele constipatiei functionale - Alimentatia cu exces de carne, saraca in cruditati, ...
Medicii si nutrionistii sunt de acord ca atunci cand vine vorba de prevenirea sau tratarea unei boli condimentele pot fi la fel de eficiente ca si medicamentele. Anumite cercetari arata ca multe condimente si ierburi au calitati medicinale si pot ajuta la prevenirea cancerului sau a altor boli. ...
Exista persoane care sunt predispuse din punct de vedere gentic la a face cancer de san. Mai ales in cazul acestora, brocoli si conopida sunt indicate, cele doua legume micsorand considerabil riscul de imbolnavire. Un studiu recent realizat in China a concluzionat ca, in cazul femeilor care au ...
Nutritionistii recomanda consumul a cel putin cinci legume zilnic. Pentru a beneficia de toate vitaminele si mineralele continute este bine sa le consumam crude sau preparate in aburi. Bogate in fibre alimentare, vitamina C, betacaroten, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, legumele ne ...
Toamna este un anotimp perfect din punctul de vedere al dietei. Putem alege dintr-o multime de alimente sanatoase si le putem combina in multe feluri, pentru a beneficia de maximum de savoare si vitamine.Morcovii, ustoroiul, ceapa si strugurii sunt doar cateva dintre alimentele necesare ...
Conopida este o leguma sanatoasa, care contine potasiu, magneziu, fosfor, calciu si seleniu, necesare organismului pentru a se mentine in forma si a-si intari sistemul imunitar.Mai mult, o cura de conopida ajuta la imbunatatirea valorii colesterolului. Pentru ca este o sursa sigura de vitamina B si ...
Antioxidantii joaca un rol important in sanatatea umana, mai ales atunci cand vine vorba de anti-imbatranire si ajuta organismul sa lupte impotriva efectelor imbatranirii. Cea mai buna metoda de combatere a acestor efecte este sa urmezi o dieta anti-imbatranire. Afla in continuare ce alimente ...
Atunci cand alegi cum, cat si mai ales ce mananci, nu trebuie sa te gandesti doar la numarul de kilograme pe care le ai, cat si la beneficiile pe care le aduc alimentele sanatatii tale.Invata sa imbini utilul cu placutul si sa mananci atat pentru a-ti satisface poftele, cat si pentru corpul tau. ...
Ti s-a spus sa mananci colorat, ca pe farfuria ta ar trebui sa se regaseasca mai multe culori. Dar stii ce inseamna fiecare culoare? Stii care sunt caracteristicile impartasite de legumele si fructele colorate asemanator?In ultimii ani, oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta bogata in fructe ...
Pe piata sunt o multime de creme si diverse alte produse care promit ca te ajuta sa previi imbatranirea si sa ramai cu o infatisare cat mai adolescentina cu putinta. Ele costa, in general, destul de mult, iar efectele lor de multe ori se lasa asteptate. Totusi, ceea ce mananci are cel mai mare ...
Stim cu totii cat de important este sa adoptam un stil de viata sanatos. Incercam sa renuntam la vicii si obiceiurile proaste, consultam nutritionisti si mergem regulat la sala de fitness. Un timp, planul nostru functioneaza perfect, dupa care ne lasam iar prada tentatiilor. vitamine si minerale. ...
Hormonii joaca un rol important in aparitia cancerului la san, asa ca multe femei se imbolnavesc dupa menopauza. Si grasimea joaca un rol important, femeile supraponderale avand un risc mai mare de a dezvolta aceasta afectiune. Astfel, alimentatia este cat se poate de importanta. Iata ce este bine ...
Sa mananci sanatos este o arta. Dar pe de alta parte asta nu inseamna ca trebuie sa-ti sacrifici placerile si sa mananci mancaruri fara gust. Solutia este sa apelezi la inlocuitori sanatosi pe care nu-i stiai, si care iti aduc si multumire gustativa si sanatate! Foloseste quinoa in loc de orez sau ...
Nutritionistii spun ca alimentatia trebuie adaptata nu numai anotimpurilor, ci chiar fiecarei luni a anului. Important este sa consumam acele alimente pe care ni le ofera natura in luna respectiva, pentru ca asupra organismului sa aiba un impact bun si, mai ales, sa-l pregateasca pentru perioada ...