ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ce inseamna detoxifierea organismului - articole medicale

Ce inseamna detoxifiere ?

      

        Exista momente cand organismul semnaleaza ca ceva nu este in regula in interiorul sau.

        Astfel ca, durerile de cap, constipația, senzația de balonare sau oboseala cronica pot anunța faptul ca organismul este incarcat cu substanțe toxice, inutile, moment in care este recomandata o cura de detoxifiere.

        Detoxifierea organismului presupune eliminarea și neutralizarea toxinelor printr-un procedeu natural, in care un rol important il au colonul, plamanii, ficatul, rinichii și pielea.

        O practica recunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, cura de detoxifiere a devenit un adevarat trend in ultimii ani.

        Folosita de diferite culturi din intreaga lume, inclusiv in medicina ayurvedica și cea chinezeasca, detoxifierea organismului are rolul de a hrani corpul cu nutrienți sanatoși, de a il proteja de boli și de a ii imbunatați starea generala de sanatate.

        De unde vin toxinele?

        Intreaga evoluție a umanitații a adus cu ea și cateva dezavantaje, printre care existența unor substanțe care sunt tot mai des intalnite in concentrații mari atat in aer, dar și in hrana.         Acestea pot avea consecințe devastatoare asupra organismului uman.

        Chiar daca este adoptat un stil de viața sanatos, oamenii nu se pot feri in totalitate de efectele toxinelor și pot avea nevoie de o cura de detoxifiere.

        In funcție de proveniența, substanțele daunatoare pot fi imparțite in doua categorii - toxine interne și toxine externe. Toxinele interne, cunoscute și sub numele de endogene, provin chiar din corpul uman și pot fi reziduuri rezultate din metabolizarea nutrienților, resturi minuscule de celule moarte sau alte reziduuri ale organismului.

        In schimb, toxinele externe sau exogene se refera la toate deșeurile provenite din afara organismului, care pot fi inhalate, ingerate sau absorite: smog, particule de fum, fum de țigara, aditivi alimentari, medicamente și multe altele.

        Indiferent de mediul din care provin, fie ca sunt din aer sau din apa, din alimentație, din interiorul corpului sau din medicamente, aceste toxine, prezente in exces in organism, pot duce la apariția multor tulburari, cum sunt, de exemplu: durerile de cap, alergiile, oboseala, transpirația excesiva, creșterea in greutate sau balonarea.

        Pentru contracararea acestor efecte este necesara detoxifierea organismului.

       

        Cand este nevoie de detoxifierea organismului?

        Detoxifierea organismului consta in abordarea unei diete speciale, din care sunt eliminate obiceiurile nocive, adoptarea unui program de somn sanatos și un program de mișcare și exerciții fizice.

        In cazul unei detoxifieri mai puternice, programul ar trebui sa includa și anumite alimente de detoxifiere, alimente pure, naturale și proaspete, care sunt ușor de digerat.

        Cura de detoxifiere este recomandata sa se urmeze de cel puțin 2 ori pe an, de preferat primavara și toamna.

        Metodele pentru detoxifierea organismului sunt foarte multe, insa principiile de baza sunt aceleași pentru toate.       Acestea fac referire la consumul predominant al unor alimente de detoxifiere ușoare, naturale, eliminarea alimentelor solide și un aport de lichide de minimum 2 litri de apa și ceaiuri zilnic.

        Pentru ca rezultatele sa fie foarte eficiente, o cura de detoxifiere se va adapta in funcție de nevoile fiecarei persoane, deoarece nu exista un meniu sau o metoda universal valabila și care sa dea aceleași rezultate tuturor.

        Detoxifierea organismului pe cale naturala

        Printre metodele naturale care pot contribui la eliminarea toxinelor din organism se regasesc:

    - adoptarea unei diete corespunzatoare - fructele, legumele și cerealele bogate in vitamine și minerale sunt alimente de detoxifiere esențiale;
    - evitarea anumitor alimente, precum prajelile, alimentele procesate, pline de grasimi sau zaharuri simple, dar și reducerea alimentelor de origine animala;

    - hidratarea este esențiala - o hidratare corecta are numeroase beneficii in cura de detoxifiere, aceasta accelerand digestia, contribuind la asimilarea nutrienților și la eliminarea reziduurilor toxice;

    - adoptarea unei diete hipocalorice sau servirea unui dejun prelungit au rolul de a ajuta corpul sa se "odihneasca", prin evitarea unei digestii lungi și complexe;

    - un somn de calitate - in timpul somnului, corpul poate realiza mai ușor detoxifierea organismului;

    - exercițiile fizice - toxinele din organism sunt eliminate și prin intermediul transpirației, astfel ca activitațile fizice, in special cele aerobice, au rolul de a stimula transpirația și, implicit, de a elimina mai ușor substanțele toxice;

    - administrarea de suplimente și remedii naturale - utilizarea unor astfel de produse care au rol depurativ și detoxifiant asupra colonului, ficatului și intestinului, este foarte importanta intr-o cura de detoxifiere.

        Mediul inconjurator in care oamenii traiesc este plin de substanțe daunatoare, care sunt asimilate de organism și care il pot afecta in diferite moduri.

        De aceea, este bine ca cei care iși doresc sa aiba o sanatate de fier sa se foloseasca de toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a elimina toxinele din corp.

        In acest sens, una dintre cele mai sigure și eficiente metode este cura de detoxifiere pe cale naturala.

---------------------------------

 



http://deniplant.blogspot.com/2021/11/ce-inseamna-detoxifierea-organismului.html



Ce inseamna detoxifierea organismului - articole medicale rss - startsanatate