Otetul de mere nu este doar pentru gatit, poate fi folosit si pentru anumite tratamente de sanatate si infrumusetare. Beneficiile asupra sanatatii ale otetului de mere sunt cunoscute de mii de ani, chiar si Hippocrate il folosea ca un tonic de vindecare. Afla care sunt beneficiile consumului ...
Lamaile sunt o sursa importanta de substante nutritive: Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc in sucul de lamaie. In cazul in care consumi sucul de lamaie dimineata, efectele benefice asupra starii tale de sanatate vor ...
Ceaiul alb este originar din China si se obtine din mugurii si frunzele plantei camellia sinensis, care creste in China, Rusia, Argentina, India, cele mai faimoase tari pentru producerea de ceaiuri. S-a folosit din cele mai vechi timpuri ca medicament, pentru proprietatile sale antioxidante, iar ...
Condimentele nu sunt intodeauna benefice pentru sanatatea ta daca sunt consumate in exces. In medicina naturista insa, condimentele au multiple intrebuintari curative.Piperul, scortisoara, cuisoarele, usturoiul sau ghimbirul sunt doar cateva condimente care nu dauneaza sanatatii atunci cand sunt ...
Ridichiile sunt gustoase si energizante, se planteaza usor, rezista in orice climat, iar continutul bogat de nutrienti le recomanda pentru orice dieta de intretinere.Sunt o sursa sigura de fier, calciu, sodiu, fosfor si vitamina C, iar pentru un efect rapid se recomanda proaspete, in salate sau ...
Daca ai chef de o plimbare, diseara, in drum spre casa, treci pe la supermarket. Da, stim ca e criza, si tocmai de aceea iti sugeram niste alimente sanatoase pe care le poti si manca, dar si pune pe fata, pentru o piele care sclipeste de sanatate. Propunerile Health.com vin de la experti in ...
In cazul Chinei, ceaiul are o istorie de aproape 5.000 de ani. Intotdeauna a fost folosit mai ales pentru sanatate, respectiv pentru prevenirea bolilor. Afla ce tip de ceai iti poate deveni aliat si cu ce te ajuta cel pe care il bei pentru aroma sa unica. Yahoo! Health a intrebat cativa specialisti ...
Tratamentele naturiste sunt preferate in detrimentul celor medicamentoase pentru ca sunt usor de urmat si au un efect de lunga durata. Plantele si legumele cu efect curativ vin in completarea si condimentarea mancarii si tocmai de aceea bucataria este de fapt o mica farmacie naturista la care poti ...
Ceapa este nelipsita din alimentatie atat pentru gustul delicios cat si pentru vitaminele si mineralele continute, de care organismul are nevoie in fiecare zi. Contine vitamina A, B, C, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fier si sulf si are proprietati antibiotice.Tocmai de aceea poate fi folosita ...
Gutuile, cu forma lor ciudata, intre un mar si o para, galben-aurii, de dimensiuni mari, puternic parfumate, astringente si dulci-amarui, sunt ultimele fructe care se coc toamna, tarziu, cu atat mai bune daca peste ele trece si bruma. Fructul, bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu, ...
Pentru ca a fost o vara extrem de calduroasa, chiar si fructele de padure s-au copt mai devreme ca de obicei si pot fi inca gasite pe tarabele din piete. Fructele de padure, murele, fragutele, zmeura, catina, nu numai ca sunt delicioase, dar sunt adevarate surse de sanatate, farmacii in miniature, ...
Alaturi de fructe si legume, zarzavaturile reprezinta o alta sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare. In plus, acestea contin substante care ajuta la prevenirea unor forme de cancer, boli cardiovasculare sau pierderea vederii care se manifesta odata cu inaintarea in varsta. ...
Lavanda, o floare nu foarte pretentioasa, are nevoie de soare si putina apa. Originara din zona Alpilor, are proprietati sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice si sudorifice si preparatele din lavanda - infuzia, tinctura, pulberea, uleiul gras ori otetul aromatic ...
Cele mai multe dureri si probleme de sanatate minore pot fi ameliorate sau tratate cu ajutorul remediilor naturale. Astfel, diverse plante, ceaiuri sau uleiuri tin locul medicamentelor, atenuandu-ne durerea si contribuind la eradicarea bacteriilor si a simptomelor suparatoare. remedii naturale sa ...
Desi contine zahar, mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente, tratand de la infectii, rani, pana la tuse si sistemul imunitar slabit. Cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv au analizat cazurile a 300 de copii ai caror parinti spuneau ca au probleme cu somnul noaptea din cauza ...
Schinduful, una dintre cele mai vechi plante medicinale, pe numele stiintific Trigonella foenum graecum, numit si sfindoc in unele zone, creste ca buruiana, prin semanaturi, dar se si cultiva pentru nutret sau chiar pentru a fi folosit in bucatarie. In scop terapeutic se folosesc semintele, care se ...
Ungurasul, denumit, dupa zona in care creste, si gutuita, iarba unsuroasa, voronic sau voronica, catusnica salbatica ori baltatura, creste din belsug, in poieni, cranguri de la ses, la marginea lanurilor de grau si pe liziera padurilor de langa asezarile satesti. E bine sa ai in casa aceasta ...
Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente naturale, fiind folosita pentru cresterea energiei atat de necesare, pentru intarirea sistemului imunitar, ca adjuvant in raceli, in arsuri sau diverse rani, dar si pentru prepararea unor masti dermato-cosmetice. Proprietatile benefice ale mierii ...
Trecerea de la un anotimp la altul provoaca disconfort chiar si persoanelor sanatoase. Ca urmare a schimbarilor meteorologice deja vizibile, in ciuda faptului ca pe parcursul zilei, in unele zone, temperatura ajunge sau chiar depaseste 30 de grade, pot aparea cefaleea, starea de ameteala, durerile ...
Patlagina, o buruiana care apare peste tot, sacaitoare si obraznica, dar bogata in saruri minerale, vitamine, acizi organici si multe alte substante bune pentru sanatate, poate trata dizenteria, durerile de cap, infectiile vezicii urinare, febra, gripa, durerile uterine, sangerarile excesive, ...
Scoarta copacilor, fiareta, zdrobita sau macinata, vindeca rani, intareste organismul, ferindu-l de infectiile sezonului rece,si alunga boli dintre cele mai diverse. De-a lungul timpului, scoarta copacilor a avut diferite intrebuintari pana cand oamenii au realizat ca e buna ca medicament in ...
Matasea de porumb este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind un bun diuretic natural. Are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si calmante, ajuta la eliminarea kilogramele in plus si a pietrelor de la rinichi, amelioreaza durerile premenstruale, rezolva afectiunile prostatei si ...
Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, ale caror efecte curative sunt mentionate de medicina traditionala chineza inca de acum 3.000 de ani. Au in compozitia lor acizii citric, malic, ideal in acidificarea urinei, si tartric, celuloza, recunoscuta pentru reglarea tractului ...
Nimeni n-ar vrea sa raceasca, dar schimbarea vremii si diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte aduc cu sine si asemenea neplaceri. Nu te grabi inspre farmacie, pentru ca in camara sau in bufetul din bucatarie ai leacuri de exceptie, care sa te puna rapid pe picioare. Daca faci febra ...
De regula, setea se potoleste cu apa. Romanul bea ceai doar cand nu se simte bine, acesta fiind primul medicament la care apeleaza. Nu e o tragedie ca nu cunosti compozitia ceaiului verde ori a celui negru care deocamdata sunt o moda sau un moft. Nu spun ca aceste ceaiuri nu sunt bune si n-ar face ...
Atunci cand simti miros de scortisoara, gandul te duce la sarbatori petrecute cu cei dragi, prajituri si ceai fierbinte. Totusi, acest ingredient are o multitudine de utilizari si beneficii, atat in bucatarie, cat si in afara ei. Iata cum poti folosi scortisoara, conform diabet Tot in centrul de ...
In acatiste si rugaciuni, noi, crestinii, o numim pe Maica Domnului Floarea cea mai aleasa si inmiresmata, cea care l-a nascut si l-a purtat in brate pe Domnul nostru, Iisus Hristos. Nu intamplator, in 1999, cand a fost in vizita in Romania, Papa Ioan Paul al doilea a spus despre tara noastra ca ...
Arpacasul este un produs alimentar obtinut prin decorticarea boabelor de grau, orz sau mei. Pentru ca asta se cere, in magazine predomina arpacasul de grau, cel care aduce organismului necesarul de fibre, magneziu si fosfor pentru o digestie sanatoasa. Cei mai multi stiu ca arpacasul este de ...
Socul, folosit ca planta medicinala pentru proprietatile lui laxative, diuretice, sudorifice si emoliente, se recomanda pentru calmarea nevralgiilor, dar si pentru combaterea infectiilor respiratorii si a unor afectiuni ginecologice. De asemenea, remediile preparate din flori, frunze, fructe si ...
Cercetarile mai vechi sau mai noi au concluzionat ca persoanele care mananca fructe si legume inchise la culoare, aproape negre, sunt ferite de grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer. ...
Originar din zona tinuturilor europene ale Marii Mediterane, cimbrul e folosit inca din Antichitate pentru proprietatile sale curative, dar si la prepararea mancarurilor. Ca remediu natural, cimbrul este folosit in caz de probleme cu digestia, chiar si infectii, dar si pentru afectiuni ...
Floarea soarelui este o planta alimentara, dar si medicinala, pentru cei care inca nu stiu. A fost adusa in Europa ca floare ornamentala. Cu timpul insa, au inceput sa-i fie consumate semntele si apoi, prin secolul al XIX-lea, a fost descoperita presa pentru ulei, care astazi se gaseste in mai ...
Buruienile, printre care, la loc de cinste, se numara si rapita salbatica, invadeaza culturile, se inmultesc vertiginos si sunt extrem de rezistente conditiilor vitrege de clima. Agricultorii le urasc, fiindca rapesc plantelor soarele si nutrientii necesari ca sa se dezvolte deplin, compromitand, ...